KATANIĆ: Mreža TelradNet je operativna i funkcionalna (video)

Datum:

Share post:

Firma Telrad net nastala je 2003. godine. Pruža usuge kablovske televizije, interneta i fiksne telefonije. Djeluje na području opština Bijeljina, Ugljevik, Lopare, Šamac, Pelagićevo, Donji Žabar i Brod, kao i Brčko Distrikta.

-Prepoznati smo kao lokalni operater koji je krenuo iz opštine Bijeljina, šireći se po teritoriji Republike Srpske, kaže direktor Telrad net-a prof dr Predrag Katanić i dodaje:

 
-Tim firme Telrad net broji 60 zaposlenih. To su isključivo mladi ljudi. Prosječna starost zaposlenih je 33 godine. 20 je visokoobrazovanih zaposlenih, a 40 sa srednjom stručnom spremom. Od toga je 40 odsto žena, izuzetno obrazovanih i na visokim pozicijama. Muškaraca je ipak više, zbog prirode posla.

U javnosti se mogu čuti opaske da ste monopolisti. Kako to komentarišete?

-Odgovoriću vam na to pitanje činjenicom da mi imamo korisnike koji su sa nama od 2003. godine. Koriste naše usluge i zadovoljni su. Tržište telekomunikacija je otvoreno, svako može da uđe i da se bavi ovim poslom. Ono što nas izdvaja od drugih je naša predanost poslu i naši zaposleni koji su izuzetno posvećeni svom poslu. Korisnik je uvijek u prvom planu, osnovni cilj nam je da bude zadovoljan.

TESTNA REKLAMA

S vremena na vrijeme korisnici imaju zatamnjene određene sadržaje na kanalima. Zbog čega dolazi do toga i možete li nam pojasniti pojam autorskih prava?

-Pokušaću, iako sam laik za tu oblast. Autorska prava se tiču svih nas, a na žalost, vrlo malo znamo o njima. Problem našeg prostora je nepostojanje jezičke barijere. Pokušaću to ovako da objasnim: ako televizija iz Srbije otkupi autorska prava za neku emisiju, ona to kupi za teritoriju Srbije. Ako televizija iz BiH otkupi autorska prava za tu istu emisiju, ona to kupuje za teritoriju BiH. Taj sadržaj se razumije i u jednoj i u drugoj državi. Problem nastane kod marketinga kada sponzori zele reklame da prodaju na tačno određenom geografskom prostoru.

 
Rješenje će se pronaći kada se shvati da je tržište globalno i da se autorska prava otkupljuju globalno. Ja se nadam da će do toga doći vrlo brzo, i da u bliskoj budućnosti nećeme postojati potreba za zatamnjivanja kanala.

Ovih dana na društvenim mrežama pojavila se sponzorisana objava koja poziva na kolektivnu tužbu protiv kompanije Telrad net
-Ja razumijem nezadovoljstvo korisnika. Ali, u jeku epidemije, kada su granice bile potpuno zatvorene, imali smo havariju opreme. Nadljudskim naporima uspjeli smo da stabilizujemo sistem i u kratkom roku vratimo sve servise u funkciju. Ta inicijativa je posljedica ovih dešavanja. Nadam se da ćemo sa tim mladim ljudima naći zajednički jeziki da ćemo riješiti tu situaciju.

Poručio bih našim korisnicima da firma Telrad net ostaje predana pružanju vrhunskih usluga, kao i konstatnom unapređenju servisa i usluge. Na tom polju imamo punu podršku naših matičnih preduzeća Mtel-a i Telekoma Srbije.

Zamjenica direktora firme Joka Erić ističe da je Telrad net društveno odgovorna kompanija koja učestvuje u razvoju lokalne zajednice

-Ono što bih posebno istakla je da smo jedna od rijetkih kompanija na ovom području koja redovno izmiruje sve svoje obaveze. Navešću samo jedan primjer: u toku prošla godine smo uplatili više miliona KM u budžet RS i BiH za poreze, doprinose i ostale obaveze prema državi. Imamo jako dobru saradnju sa lokalnom zajednicom, podržavamo kulturne, sportske i humanitarne manifestacije, kao i rad udruženja građana. Istakla bih saradnju koju Telrad net ima sa Univerzitetom Istočno Sarajevo. Prošle godine smo zaposlili tri najbolja studenta sa njihovog fakulteta. Mlade ljude zapošljavamo i preko omladinskih zadruga.

Suzana Mihajlović rukovodi sektorom marketinga i prodaje. Kaže da Telrad net u okviru svoje osnovne djelatnosti pruža usluge kablovske televizije, fiskne telefonije, kablovskog interneta, kao i interneta velikih brzina za poslovne korisnike

-Jedan od naših strateških ciljeva jeste biti što bliže korisniku kao lokalni provajder. U prethodnom periodu realizovali smo veći broj akcijskih ponuda, a to planiramo i u buduće. U toku 2019. godine započeli smo projekat digitalizacije korisnika, što omogućava praćenje preko 140 digitalnih kanala u okviru iste pretplate i kao i zamjenu modema koji u narednomperiodu treba da obezbijede brzine i preko 200 megabita u sekundi.

Za dobar rad svih servisa ponuđenih u okviru kompanije Telrad net zadužen je sektor za održavanje mreže, na čijem čelu je Risto Ristić

-Mreža Telrad Neta se gradi godinama. U poslu kojim se mi bavimo to nije dovoljno, mora svakodnevno i da se nadograđuje. Današnje potrebe korisnika nisu iste kao prije sedam ili deset godina. Sadržaji su sve zahtjevniji. Potrebno je pratiti razvoj tehnologije. U Telrad netu funkcioniše tim za održavanje mreže i servisa u kome se nalazi niz pojedinaca koji rade kao timski igrači. U ovoj firmi je nemoguće funkcionisati ako niste timski igrač.

Na koji način rješavate prijave smetnji korisnika i u kom roku?
-U sistemu brige o korisnicima u našoj kompaniji postoje dva nivoa. U prvom su operateri koji se javljaju na pozive i pokušavaju da otklone smetnje koje korisnici imaju. Oni rade 24h, sedam dana u nedelji. Ukoliko nisu u mogućnosti da otklone prijavljenu smetnju, ona se prosleđuje drugom nivou podrške – monterima. Njih vidite u gradu, i oni su na terenu sedam dana u nedelji. Pokušavaju da na što efikasniji način i brzo riješe smetnje kod korisnika. Odziv naših montera na smetnju je u normalnim uslovima do 24h od trenutka prijave. Međutim, u proteklom periodu i okolnostima izazvanim pandemijom, taj period je bio nešto duži. Nadam se da nepredviđenih okolnosti više neće biti i da će u narednom periodu odziv na prijavljene smetenje biti ponovo u kraćem roku.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BOGDAN BOĆA RANKIĆ – Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji

Jedan od svijetlih sinonima fudbala u Dvorovima i Semberiji. Fudbal je zavolio kao mali dječak i skupa sa svojim...

Advokati u Srpskoj najavili štrajk zbog porodičnog zakona

Advokati u Republici Srpskoj najavili su štrajk ukoliko se iz nacrta Porodičnog zakona ne izbriše odredba koja notarima...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM DOBRU UTAKMICU IAKO IMAMO 4-5 POVRIJEĐENIH IGRAČA

Ekipa Zvijezde 09 u trećem kolu gostuje ekipi Krupe na Vrbasu. Pred današnjih put šef stručnog štaba Zvijezde...

“RADI U KORIST SDA” Selak poručio da je djelovanje Turkovićeve protivno Ustavu BiH

Postupci Bisere Turković nikako ne odražavaju pravu sliku i stanje u BiH, već je njeno djelovanje isključivo u...