KARTING CENTAR BIJELJINA: Druženje za sve ljubitelje adrenalina i dobre zabave

Datum:

Share post:

Prije petnaestak dana u Bijeljini je počeo sa radom Karting centar kao jedan od vidova zabave za sve ljubitelje adrenalina, takmičarski nastrojene vozače, ali i one koji žele da testiraju svoje vozačke vještine.

„Ideja za pravljenje ovakvog centra u Bijeljini postoji već dugi niz godina, ali su se početkom ove godine stvorili i uslovi da se ona realizuje. U realizaciji ovog projekta, presudno je bilo obezbijediti novčana sredstva kako bi sve izgledalo ovako kako sada izgleda“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini Bojan Stajić, vlasnik Karting centra.

 
Karting staza je dužine 350 metara, posjeduju osam kartinga i jedan dvosjed za najmlađe. Nalaze se na obilaznici, na potezu od TC „Robot“ ka Pučilama.

„Prvi i najvažniji uslov koji je morao biti ispunjen je da staza bude maksimalno bezbijedna, da bude što duža i što zanimljivija za vožnju. Ova lokacija je izabrana zbog toga što je izvan grada, ali sa druge strane od grada je udaljena nepuna 3 kilometra i nalazi se uz magistralni put što je svakako prednost za posjetioce. Jedna vožnja traje 10 minuta i u toj vožnji može učestvovati maksimalno šest vozača, što vožnju čini još zanimljivijom“, objasnio je Stajić.

Svaki vozač mora da koristi kacigu u toku vožnje. Takmičari mogu da koriste i svoje kacige ukoliko je posjeduju, a ukoliko nemaju kacigu, mogu je iznajmiti u Karting centru uz obavezno korišćenje podkape koje, takođe, obezbjeđuje Karting centar Bijeljina.

„Za vožnju u trajanju od 10 minuta moguće je obići i do 20 krugova od kojih se za svaki krug posebno računa vrijeme. Onaj krug u kome učesnik ima najkraće vrijeme je ujedno i njegovo najbolje vrijeme u toku te vožnje. Na ovaj način, učesnici imaju priliku da se druže, timski, a napomenućemo da je za neke učesnike jako važan i takmičarski duh. Naravno, imamo i individualne vožnje, rođendanske, tim bilding za firme i slično“, navodi Stajić.

 
Stajić ističe da lica mlađa od 18 godina mogu voziti samo uz saglasnost roditelja, a da je svaki punoljetni učesnik dužan potpisati saglasnost da vozi na sopstvenu odgovornost.

„Što se tiče rezultata u trajanju vožnje, odnosno „pobjednika“, staza posjeduje uređaj za praćenje brzine koja vozačima u svakom momentu omogućava da online vide svoj rezultat, kao i rezultat svojih prijatelja na dnevnom, sedmičnom i mjesečnom nivou. Smatramo da je našem gradu trebao ovakav vid zabave, koji do sada nije postojao u našem okruženju. Iako smo tek počeli sa radom, zainteresovanih svakako ima. Bitno je napomenuti da ovdje nema pravila i da je staza namijenjena takmičarima od 7 do 77 godina“, rekao je Stajić.

Vlasnik Karting centra kaže da su ljudi koji posjećuju ovakva mjesta, upravo oni koji vole adrenalin, druženje, koji imaju takmičarski duh, ali da su to često i porodični ljudi, kao i osobe koje se prvi put susreću sa volanom u rukama.

„U nekom narednom periodu planiramo da organizujemo i takmičenje isključivo za vozače amatere. Dodao bih i da je u našem Centru moguće kupiti poklon bon, odnosno vožnju, kojom itekako možete obradovati dragu osobu“, zaključio je Stajić.

Ukoliko želite da isprobate svoje vještine na karting stazi, a ne dolazite iz Bijeljine, najbolje bi bilo da rezervišete vrijeme na stazi putem sajta www.karting-centar.com, na nekom od profila Karting centra na društvenim mrežama, ili jednostavno, putem broja telefona +387 (0) 65/636-111.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

SVJEDOČANSTVA O STRADANJU SRBA: Knjiga „Sveti mučenici zvorničko-tuzlanski“ promovisana u Ugljeviku (foto)

U ugljevičkom Centru za kulturu večeras je promovisana knjiga  „Sveti mučenici zvorničko-tuzlanski“ autora protonamjesnika Nemanje Eraka i jereja...

VUČEVIĆ: Republika Srbija će biti uz Republiku Srpsku (foto)

“Mi doživljavamo Banjaluku kao naš grad. Republika Srbija će biti uz Republiku Srpsku i kada je teško. Nastavićemo...

BIJELJINA: Jahorina pobijedila Budućnost

Jahorina je u finalu plej-ofa šampionata Republike Srpske u drugoj utakmici pobijedila Budućnost u Bijeljini 78:59. Sada tim iz Pala...