KARTING CENTAR BIJELJINA: Druženje za sve ljubitelje adrenalina i dobre zabave

Datum:

Share post:

Prije petnaestak dana u Bijeljini je počeo sa radom Karting centar kao jedan od vidova zabave za sve ljubitelje adrenalina, takmičarski nastrojene vozače, ali i one koji žele da testiraju svoje vozačke vještine.

„Ideja za pravljenje ovakvog centra u Bijeljini postoji već dugi niz godina, ali su se početkom ove godine stvorili i uslovi da se ona realizuje. U realizaciji ovog projekta, presudno je bilo obezbijediti novčana sredstva kako bi sve izgledalo ovako kako sada izgleda“, rekao je za portal Dešavanja u Bijeljini Bojan Stajić, vlasnik Karting centra.

 
Karting staza je dužine 350 metara, posjeduju osam kartinga i jedan dvosjed za najmlađe. Nalaze se na obilaznici, na potezu od TC „Robot“ ka Pučilama.

„Prvi i najvažniji uslov koji je morao biti ispunjen je da staza bude maksimalno bezbijedna, da bude što duža i što zanimljivija za vožnju. Ova lokacija je izabrana zbog toga što je izvan grada, ali sa druge strane od grada je udaljena nepuna 3 kilometra i nalazi se uz magistralni put što je svakako prednost za posjetioce. Jedna vožnja traje 10 minuta i u toj vožnji može učestvovati maksimalno šest vozača, što vožnju čini još zanimljivijom“, objasnio je Stajić.

Svaki vozač mora da koristi kacigu u toku vožnje. Takmičari mogu da koriste i svoje kacige ukoliko je posjeduju, a ukoliko nemaju kacigu, mogu je iznajmiti u Karting centru uz obavezno korišćenje podkape koje, takođe, obezbjeđuje Karting centar Bijeljina.

„Za vožnju u trajanju od 10 minuta moguće je obići i do 20 krugova od kojih se za svaki krug posebno računa vrijeme. Onaj krug u kome učesnik ima najkraće vrijeme je ujedno i njegovo najbolje vrijeme u toku te vožnje. Na ovaj način, učesnici imaju priliku da se druže, timski, a napomenućemo da je za neke učesnike jako važan i takmičarski duh. Naravno, imamo i individualne vožnje, rođendanske, tim bilding za firme i slično“, navodi Stajić.

 
Stajić ističe da lica mlađa od 18 godina mogu voziti samo uz saglasnost roditelja, a da je svaki punoljetni učesnik dužan potpisati saglasnost da vozi na sopstvenu odgovornost.

„Što se tiče rezultata u trajanju vožnje, odnosno „pobjednika“, staza posjeduje uređaj za praćenje brzine koja vozačima u svakom momentu omogućava da online vide svoj rezultat, kao i rezultat svojih prijatelja na dnevnom, sedmičnom i mjesečnom nivou. Smatramo da je našem gradu trebao ovakav vid zabave, koji do sada nije postojao u našem okruženju. Iako smo tek počeli sa radom, zainteresovanih svakako ima. Bitno je napomenuti da ovdje nema pravila i da je staza namijenjena takmičarima od 7 do 77 godina“, rekao je Stajić.

Vlasnik Karting centra kaže da su ljudi koji posjećuju ovakva mjesta, upravo oni koji vole adrenalin, druženje, koji imaju takmičarski duh, ali da su to često i porodični ljudi, kao i osobe koje se prvi put susreću sa volanom u rukama.

„U nekom narednom periodu planiramo da organizujemo i takmičenje isključivo za vozače amatere. Dodao bih i da je u našem Centru moguće kupiti poklon bon, odnosno vožnju, kojom itekako možete obradovati dragu osobu“, zaključio je Stajić.

Ukoliko želite da isprobate svoje vještine na karting stazi, a ne dolazite iz Bijeljine, najbolje bi bilo da rezervišete vrijeme na stazi putem sajta www.karting-centar.com, na nekom od profila Karting centra na društvenim mrežama, ili jednostavno, putem broja telefona +387 (0) 65/636-111.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na današnji dan PREMINUO Mirza Delibašić

Na današnji dan 2001. godine napustio nas je jedan od najboljih košarkaša ibsportista, Mirza Delibašić. Delibašić je preminuo 2001....

1/8 FINALA KUPA SRPSKE U FUTSALU: KMF Radnik MD Shop u Goraždu

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske danas su izvučeni parovi osmine finala Kupa Republike Srpske u futsalu, piše...

City Mall iz Bijeljine u Zvorniku otvorila retail park – ZVORNIK CITY PARK (foto)

U BiH je jučer otvoren još jedan retail park, dio je mreže koja se brzo širi U Bosni i...

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović skuplja potpise i formira udruženje građana!?

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović (SDS) skuplje potpise s ciljem da registruje udruženje građana, saznaje Srpskainfo u tom gradu. Kako...