Bijeljinski Karate klub “Panteri plus” imao je priliku da bude dio prestižnog takmičenja karate sporta “Svjetska liga za mlade” koje je održano u Poreču od 27. do 30. juna.

„Učešće na turniru smo i te kako opravdali, jer su karatisti “Pantera” Dušan Simikić i Lazar Lazić osvojili medalje u konkurenciji mlađih kadeta, a vrijedno iskustvo na ovom značajnom turniru stekla je i naša članica Bojana Jović, koja se borila u kategoriji juniorki. Dušan je vicešanpion Lige, dok je Lazar je svojio treće mjesto i taj uspjeh, u konkurenciji karatista iz 74 zemlje, nije došao preko noći. Redovni treninzi, putovanja i učešća na brojnim turnirima, kao i odricanje od slobodnog vremena, doveli su nas do ovog značanog rezultata“, rekao je Siniša Zarić, trener „Pantera“.

On je istakao da posvećenost i talenat uvijek daju rezultat i izrazio nadu da će institucije sporta Republike Srpske, kao i Grad Bijeljina, prepoznati i cijeniti izvanredne uspjehe mladih sportista.

„Da bismo stvarali šampione neophodna je svaka vrsta podrške ovim mladim ljudima. Zato su tu roditelji, klub, sponzori ali i resorne institucije prije svega (posebna zahvalnost Gradonačelniku na nesebičnoj podršci), jer učešće na turniru, koji je sinonim za vrhunski karate, podrazumijeva i visoke finansijske izdatke“, naglašava trener „Pantera“.

Osvrnuvši se na mečeve koje Semberci imali u Poreču, Zarić je podsjetio da je Lazar Lazić u prvom kolu savladao Ukrajinca, Oleksandra Pečerskog, a u naredna dva i dvojicu Italijana. U drugom kolu poražen je Luka Angel Ferari, a u trećem Ludoviko Učelari, nakon čega se Lazar plasirao u četvrtfinale gdje ga je čekao klupski drug, Dušan Simikić.

Simikić je, nakon što je bio slobodan u prvom krugu, do četvrtfinala stigao pobjedama protiv Andrija Protasenka iz Ukrajine i Đulijani Đakopa iz Italije. U susretu dvojice bijeljinskih Pantera meč je završen neriješenim rezultatom (2:2) ali je zahvaljujući pravilu prvog poena u polufinale otišao Dušan Simikić. Prvo polufinale je bilo u znaku BH zastave. Na megdan Simikiću izašao je Ferid Selava iz KK „Travnik“. U odličnoj borbi Dušan je pokazao svoj kvalitet i sa 6:4 izborio plasman u finale, gdje je snage odmjerio sa još jednim Ukrajincem.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име