Povodom osam godina postojanja, karate kluba “UNSU” je večeras, u sali kompanije “Lykos“, organizovao godišnju svečanost kluba “UNSU coctail party” odnosno godišnju svečanost kluba.

„Želja nam je bila da na jednom mjestu okupimo sve prijatelje kluba, saradnike, prijatelje iz medija, javnog života, naše sportiste koji su sve ove godine prodefilovali kroz naš klub i ostavili traga u radu i aktivnostima svojim rezultatima. Namjera je bila da se svi okupimo na jednom mjestu i da na taj način ukažemo poštovanje za sve ono što su oni uradili za ovaj klub i sav taj doprinos koji su dali – da ukažemo poštovanje na takav način. Nadamo se da će ova svečanost koju prvi put za osam godina pravimo na ovaj način postati tradicionalan i da ćemo svake godine slaviti godišnjicu kluba na kraju godine, sumirati rezultate i sve ono što smo postigli u prethodnom periodu“, rekao je predsjednik UO Kluba Goran Ivković.

Kako je rekao, za ovih osam godina, Klub je nastupao na preko 400 međunarodnih turnira.

„Pored toga, u svim uzrasnim kategorijama, Klub je nastupao na svim zvaničnim prvenstvima od regionalnih do balkanskih, evropskih i svjetskih. Ono što je najvažnije, kk. „UNSU“ sa svojim kategorijama kadeta, juniora je redovan učesnik od 2018. godine Svjetske lige za mlade i bilježi značajne rezultate. Imamo osvojene medalje i ostvarene plasmane od 5. do 8. mjesta. Pored toga, od značajnijih rezultata za sve ove godine izdvojili bismo seniorski rezultat ekipe muške seniorske, viceprvaci RS, juniorke prvakinje RS, naše kadetkinje ekipno su već dvije godine zaredom dominantne u ekipnoj konkurenciji i prvakinje RS, takođe, djevojke U14 ekipne prvakinje RS. U pojedinačnim rezultatima, na desetine pojedinačnih prvaka RS od pionirskih do seniorske konkurencije, a ono što je najvažnije i izlazna viza za takmičenja kroz reprezentaciju BiH jesu državna prvenstva, kontrolni turniri, gdje je naš klub sve ove godine, skoro svake godine, drži kontinuitet nastupa kroz reprezentaciju BiH na Balkanskim prvenstvima, evropskim i svjetskim takmičenjima“, istakao je Ivković.

On dodaje da bi klub mogao biti veliki i da bi se razmišljalo o budućnosti kluba, da bi bili sigurni u budućnost, potrebno je, pored rada sa djecom i takmičarima, sportistima, raditi na usavršavanju svojih kadrova i stvaranju sopstvenih kadrova.

„Ono čime se kk. „UNSU“ može pohvaliti jeste činjenica da smo od djece koja su počela trenirati kod nas sa četiri-pet-šest godina, dobili licencirane trenere u Karate savezu RS, a pored toga i nove sudije regionalnog, republičkog i državnog nivoa. Čak njih sedmoro – osmoro su sudije u Karate savezu RS, a imamo i nekoliko licenciranih talentovanih vrlo mladih trenera i to je sve zalog za budućnost ovog kluba pored djece koje njegujemo u klubu“, zaključio je Ivković.

Ovom prilikom, kk. „UNSU“ je dodijelio zahvalnice svima onima koji su učinili da klub bude to što jeste i na mjestu na kom jeste.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име