Kandidati PUS Bijeljina – ‘’Podržite život i zdravlje darujući krv!’’

Datum:

Share post:

Sa akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Ugljeviku u organizaciji Udruženja DDK “Soko 2020”, kandidati Pokreta Uspješna Srpska za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske , dr Nemanja Janković, dr Aleksandar Stevanović i doc. dr Živka Malić,  poslalisu snažnu poruku: PODRŽITE ŽIVOT I ZDRAVLJE DARUJUĆI KRV!

“Krv nije potrebna samo za hitne slučajeve, krvni derivati su dio terapije  u liječenju hroničnih bolesnika, kao i oboljelih od malignih bolesti”, rekao je dr Nemanja Janković, vaskularni hirurg.

Krv jedino proizvodi čovjek, odnosno ljudski organizam i zbog toga su ovakve akcije veoma značajne” rekao je dr Aleksandar Stevanović navodeći da u ginekološkoj praksi, iz koje uskoro završava specijalizaciju, postoji višestruka potreba za dragocijenom tečnošću.

Doc. dr Živka Malić je uputila pohvale  ugljevičkom Udruženju na dobro organizovanoj akciji u okviru koje je prikupljeno više od 100 doza krvi.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi provedena je u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Republike Srpske, a okupila je dobrovoljne davaoce ne samo iz Republike Srpske, nego i iz Republike Srbije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Film Marijane Nikolić, učenice Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine osvojio prvu nagradu na BH Festivalu jednominutnog filma za mlade (video)

Udruženje za podršku osobama sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom "Menssana" iz Sarajeva nagradilo je Marijanu Nikolić, učenicu Tehničke...

Bijeljina bira najljepše dvorište, prostor ispred ZEV i javni prostor u mjesnim zajednicama

U okviru akcije „April - mjesec čistoće“, Grad Bijeljina će i ove godine birati najljepše dvorište, a tom...

Emodžiji i GIF-ovi su prošlost, WhatsApp sprema novu funkciju

Meta donosi funkciju AI stvaranja slika u realnom vremenu za WhatsApp. Ova opcija omogućava korisnicima da prave slike bazirane...

AGRO SAVJET: Kako se osloboditi puževa u bašti

Ako već nisu, puževi će uskoro otkriti vašu baštu i izabrati je za svoju trpezariju. Postoje načini da...