Kanal "Dašnica" dobija novi izgled, ali ostaje stari problem – smeće

Datum:

Share post:

Kanal "Dašnica" koji prolazi kroz Bijeljinu postepeno dobija novi izgled, ali ostaje stari problem – smeće koje se svakodnevno gomila u njemu. Od planiranih dva kilometra i 600 metara, do sada je urađeno 450 metara kanala, koji je sa obje strane popločan kamenjem da bi se zadržao prirodni izgled, a grad zaštitio od poplava. Međutim, nekim građanima, kanal i dalje služi kao odlagalište smeća.

Slika novouređene dionice kanala Dašnica narušena je za kratko vrijeme.

Nesavjesni građani bacaju smeće, ne mareći mnogo za uloženi trud i novac. Stanovnici koji žive u blizini i slučajni prolaznici su razočarani.

 Da bi spriječili gomilanje otpada u kanalu, koji je ove godine čišćen četiri puta, za socijalno ugrožene romske porodice, koje žive u blizini kanala, za odlaganja smeća troškove snosi Gradska uprava.

TESTNA REKLAMA

Kazne za fizička lica su od 400 do 800 KM, međutim nemoguće ih je naplatiti jer oni koji bacaju smeće nemaju ni ličnu kartu, kažu u komunalnoj policiji.

"Imamo odličnu saradnju sa policijom, pomognu nam oko utvrđivanja identiteta osobe, međutim većina je maloljetnih osoba koji jednostavno iz navike bacaju u kanal, ali je i taj broj smanjen u odnosu na period od prije dvije godine", rekao je Ratomir Draganić, načelnik Komunalne policije u Bijeljini.

Bez obzira na ove probleme radovi na uređenju kanala Dašnica teku planiranom dinamikom.

Radovi u vrijednosti dva i po miliona evra počeli su 22. juna ove godine, a rok za njihov završetak je 28. april 2020.

Projekat se finansira iz kredita Evropske investicione banke.

"ЈU ''Vode Srpske'' nadležna je i za redovno održavanje kanala Dašnica što se odnosi na čišćenje, košenje… Vode Srpske dijele poslove i obaveze sa Gradskom upravom i redovno ih izvršavaju", ističe Saša Mirić, portparol ЈU ''Vode Srpske'' Bijeljina.

Gradska uprava Bijeljina aplicirala je za novčana sredstva od Međunarodne organizacije pa postoji mogućnost da se uradi i video nadzor u ovom dijelu grada, čime bi se stalo u kraj nesavjesnim građanima koji u večernjim časovima bacaju smeće u kanal.

Izvor: www.infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

JOVIČIĆ, DNS: Ne prihvatam praksu da se, kada se nešto ne želi riješiti, formiraju komisije, radne grupe ili nove institucije

"Zalažem se za Republiku Srpsku u kojoj će svi građani imati isti status kada je u pitanju ostvarivanje...

TRIVIĆ, PDP: Osnivanje posebnog tijela za borbu protiv korupcije

Trivićeva kaže da je će to ministarstvo, tijelo ili specijalna jedinica ispuniti njeno ključno obećanje, a to je...

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...