“KAKVE SU TI BOJE GAĆICE?” Studentkinja koju je proganjao 42 godine stariji PROFESOR kaže da nije jedina, a evo šta NJEGA ČEKA

Datum:

Share post:

Povodom slučaja studentkinje Filološko-umjetničkog fakulteta M. M. (20), koja je zbog uznemirujućih i lascivnih poruka podnijela prijavu protiv svog profesora Ž. Đ. (62), za ponjedeljak je zakazana sjednica disciplinske i etičke komisije fakulteta i univerziteta, nakon čega će se znati kakve će mjere biti preduzete.

Nakon što je “Blic” objavio tekst o ličnom užasu ove mlade žene, brucoškinje fakulteta u Kragujevcu, i sadržaj poruka, koje je joj je slao 42 godine stariji profesor, javnost se digla na noge. I drugi mediji se interesuju za ovaj slučaj psihičke torture i seksualnog uznemiravanja, koje nerijetko doživljavaju i njene koleginice na drugim fakultetima.

Nakon prijave studentkinje koja je mjesecima unazad dobijala skandalozne poruke od profesora, reagovalo je tužilaštvo u Kragujevcu, i cijeli slučaj prenijelo Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal u Beogradu.

TESTNA REKLAMA

Foto: Privatna arhiva

– Posebno tužilaštvo je uputilo zahtjev za prikupljanjem potrebnih obavještenja nadležnoj policijskoj službi. Nakon dostavljanja izvještaja i analize činjeničnog stanja, biće donijeta odluka o daljem postupanju – izjavio je za “Blic” Branko Stamenković, tužilac za visokotehnološki kriminal.

Da podsjetimo, M. M. je policiji dostavila sve poruke koje je dobijala od profesora, a dala je i odobrenje da inspektori mogu vide kompletan sadržaj svih poruka u telefonu i na društvenim mrežama preko kojih je trpela pritiske od svog progonitelja, piše Blic.rs.

– Pisao mi je od toga da sam lijepa pa do toga kakve su boje moje gaćice. Iznosio je svoja maštanja, na najdirektniji način. Nisam jedina koju je maltretirao, isto je radio i mojoj drugarici iz klase. Ali ona u strahu od posljedica nije smjela da ga prijavi. Uzalud sam mu odgovarala na poruke pokušavajući da ga urazumim. Govorila sam da je mnogo stariji od mene da ima ženu i kćerke mlađe od mene. Nije odustajao. Zato sam riješila da ga prijavim – rekla nam je M. M.

Naime, prema njenom svjedočenju studenkinje, sve je krenulo još krajem maja i početkom juna ove godine, u toku pripremne nastave za upis na fakultet u Kragujevcu.

– On predaje na fakultetu, iz Zemuna je. Dodao me je za prijatelja na Fejsbuku, a pronašao me je preko pripremne nastave na fakultetu. Ja sam se godinu dana kod njih spremala za smjer slikarstvo i grafika. On me je našao preko njihovog profila. Onda me je dodao i na Instagramu. Rekla sam mojim profesorima koji su me spremali, ali oni su rekli da je profesionalno da mu odgovorim u vezi sa radovima. Poslala sam mu crteže, rekao je da je rezolucija loša, i da mu pošaljem na Viber. Tako je nabavio moj broj. I onda je krenuo sa nepristojnim porukama – reklla je studentkinja za “Blic”.

Foto: Privatna arhiva

Među sablažnjavajućim porukama koje je M. M dobijala, najupečatljivija je ona koje je dobila na dan prijemnog ispita. Kako je “Blic” imao uvid u poruke, sa adrese navedene kao pomenuti profesor, M. M. je stigla poruka da u SMS napiše boju svojih gaćica.

– Jutros sam bez gaćica ili imam crvene čipkaste jer znam da voliš, Ž. Imam bele pamučne, pošto se ložiš na njih… kreativna si, smislićeš već nešto –  neke su od poruka koje su stigle ovoj devojci.

Studentkinja koja je profesora prijavila za polno uznemiravanje je zbog stresa tražila pomoć od neuropsihijatra i liječi se sa dijagnozom F43 koja znači da je dobila reakciju na stres.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Kako da vratite stari izgled Gmaila

Google mijenja dizajn za Gmail kako bi servis prilagodio dizajnerskim izmjenama koje su već načinjene na kompanijinim drugim...

AGRO SAVJET: Uzgajivači upozoravaju na greške koje pravimo – Jasni signali da je biljka pred uginućem

Većina nas griješi prilikom zalivanja i njegovanja sobnog cvijeća, a princip je zapravo veoma jednostavan. Stručnjaci smatraju da...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice i dva dječaka. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...