Kako je Đorđević OSAKATIO SRBIJU?

Datum:

Share post:

Srbija je ovog ljeta konačno okupila najjači sastav za Mundobasket. Konačno su svi momci zdravi. Konačno su svi momci spremni i bez drugih obaveza. Konačno smo mogli reći da imamo idealnu ekipu. I tako je bilo sve do danas, kada je sve to srušeno. Žalosno je što je srušeno udarom iz vlastitih redova, odnosno od strane selektora Aleksandra Đorđevića.

Naime, Đorđević je skratio spisak na 18 igrača, koji će proći pripreme. Na spisku nema Nikole Kalinića i Nemanje Nedovića, ali su zato tu Mačvan, Todorović, Kuzmić, Avramović, Birčević, Milosavljević, Simonović. Samom svojom odlukom, Đorđević je oslabio Srbiju za 20-30%.

Spisak je šokantan za sve i teško je naći prave riječi za sve ovo. Selektor kao da ne gleda kako igrači igraju u klubovima. Selektor kao da ne vodi reprezentaciju, nego klub, pa zove igrače koje voli, a ne one najbolje. Tako se ne smije raditi. Tako nam se u fudbalu radi. Zovu se podobni, a ne sposobni i zato nikada nismo napravili ništa značajno. Sada istim stvarima prljamo i svetu igru za nas, a to je košarka.

Da je selektor pratio malo naše reprezentativce, znao bi da su Todorović i Mačvan propustili cijelu sezonu zbog povreda (Mačvan poslednje dvije). Znao bi takođe i da Kuzmić nije odigrao skoro uopšte za Real i da je takođe izašao iz povrede. Znao bi da su Simonović i Milosavljević imali ispod prosjeka sezone. Avramović jeste neka perspektiva za budućnost, ali je suvišan na ovom spisku. A Birčević je igrač koji ni sam više ne zna kako se nalazi na spiskovima. Momak koji se odazove uvijek, ali i momak koji je debelo limitiran igrač. Na širem spisku može biti, ali na ovom je višak

TESTNA REKLAMA

I sada su takvi igrači na spisku i neko od njih ide na SP, gdje neće od njih dobiti ništa, a na SP ne idu Kalinić i Nedović ??? Pa kako je to pobogu moguće selektore ??? Zašto nas slabite svojom odlukom selektore ??? Zaista neshvatljivo.

Neshvatljivo je da nema Nemanje Nedovića. Nemanja Nedović se uvijek odazivao. Igrao je povrijeđen u reprezentaciji. Sezonu 14/15 je imao lošiju radi povrede u reprezentaciji. Radi reprezentacije je odbio ljetnju ligu koju su Voriorsi  zahtijevali da igra. Radi NBA obaveza recimo, reprezentaciju su odbijali Jokić i Marjanović i to kad su već bili dokazana imena u NBA.

Takođe, sam Đorđević je izjavio jednom prilikom da su vođe nove generacije Nedović, Jokić i Bogdanović. Pa zar nas je to selektor lagao kada je to izjavio ??? Zaista čudno.

Isto tako čudno je da je Kalinić precrtan. Nikola Kalinić je najbolje krilo koje Srbija u ovo trenutku ima. Kalinić ima i svoje stavove koji veze sa košarkom nemaju, ali ti stavovi su ga sada eliminisali iz priče za Mundobasket.  Đorđević se ponio kao Krstajić sa Milivojevićem jer je radi trivijalnih stvari, precrtao veoma veoma bitnog igrača.

Da se razumijemo, svi smo mi željni uspjeha Srbije. Svi mi sanjamo to zlato, ma koliko Ameri i ostali bili jaki. Međutim, nećemo da zatvaramo oči pred stvarima koje nisu dobre.

Nije dobro i ne može biti dobro ovo što je uradi Đorđević. Radi u najmanju ruku čudnih stvari, oslabio je reprezentaciju. Bojim se da bi nas ova odluka selektora mogla skupo koštati…

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdc.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Sve više se traži montažni krov nad glavom

Poskupljenje građevinskog materijala u BiH, ali i hronični nedostatak radne snage odrazili su se na to da sve...

NEŠIĆ, DNS: Saberi se, Brane, jer zna Srpska!

Saopštenje predsjednika DNS RS Nenada Nešića prenosimo u cjelosti: "Tvita Borenović da sam 'treći ljiljan'. Nisko i primitivno! I to...

BORENOVIĆ NEŠIĆU: “Javio se i treći ljiljan“

Predsjednik PDP RS, Branislav Borenović, oglasio se na društvenoj mreži Twitter odgovarajući predsjedniku DNS, Nenadu Nešiću na prozivku...

Milion KM podsticaja za mala i srednja preduzeća

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske objavilo je danas javni poziv za dodjelu oko milion KM podsticaja za...