Kako da "osvježite" vezu?

Datum:

Share post:

Budimo realni – u dugim vezama i brakovi vremenom se gubi ona prvobitna povezanost, strast, "varnice", zbog svakodnevnog života i stresa. Ali, uz malo obostranog truda, stvari među vama mogu opet da budu kao nekada – dinamične, sveže i seksi.

Evo nekoliko načina da osvežite vaš odnos.

Odbacite stare aktivnosti, uvedite nove
Možda vama to deluje sasvim logično, ali mnogi parovi i ne shvataju da iznova ponavljaju iste stvari i da to možda negativno utiče na njihov odnos, romantiku i intimu.

Ne mora to da bude nikakva značajna i velika promena, ali ako na primer gotovo svake večeri gledate film, "prodrmajte" rutinu tako što ćete jedno veče izaći u šetnju ili ćete možda ostati kod kuće i igrati društvenu igru ili se zanimati nečim drugim.

Promena rutine je dobra jer vam daje ono uzbuđenje koje imamo samo kada u pitanju nešto novo, a to vam možda nedostaje u odnosu na početak veze.

TESTNA REKLAMA

Iznova se upoznajte
Na početku veze je sve zanimljivo jer se svakodnevno upoznajete i saznajete nešto novo o partneru. Toliko toga ne znate jedno o drugom, a pokušavate da utvrdite da li ste dobar par, tj. da li ste kompatibilni.

Posle izvesnog vremena nekako se samo nameće da prestajete da saznajete nove stvari o partneru, a pitanja se svode na: "Kako je bilo na poslu" i "Šta treba da kupimo u prodavnici".

Imajte na umu da se ljudi stalno menjaju, tako da uvek postoji još nešto što možete da naučite o svom partneru. Samo se malo potrudite i videćete kako će to ponovo probuditi interesovanje među vama i učiniti vas bliskijim.

Osvežite stvari i u sobi
Neka vaša spavaća soba bude vaše ljubavno gnezdo – uredite je tako da se u njoj osećate prijateno, udobno i potpuno opušteno.

Uopšte nije važno šta ćete tačno da uradite – da li ćete da ofarbate zidove u ljubičasto, kupite nove jastučiće ili da promenite nameštaj… Važno je da nešto promenite u sobi i da vam se ta promena dopada – kao što smo rekli, promena deluje na mozak tako što donosi uzbuđenje nečeg novog.

Planirajte zajednički odmor
Čak i ako ne znate kada ćete na odmor ni da li ćete sebi moći da priuštite putovanje, počnite da planirate detalje tog divnog odmora na koji ćete otići čim vam se ukaže prilika.

Smišljanje ovog plana će vam dati priliku da oboje učestvujete u tome, da imate zajednički cilj i pomoći će vam da skrenete sa monotone staze svakodnevice.

Uostalom, ne morate ni da planirate nekakvo skupoceno putovanje, možete da isplanirate jednodnevni izlet u obližnje mesto.

Potrudite se, negujte vezu i gledajte kako vaš odnos cveta.

 

Izvor: mondo.ba

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...

Protivgradne rakete spriječile veću štetu na usjevima

Ispaljivanje protivgradnih raketa nije uzrok suše u Republici Srpskoj, kao što tvrdi predsjednik Udruženja mljekara Vladimir Usorcac, već...