KAKAV DAN U BANJALUCI: Reprezentacija AK “AKADEMAC“ iz Bijeljine na dva takmičenja briljirala (foto,video)

Datum:

Share post:

KAKAV DAN U BANJALUCI: Reprezentacija AK “Akademac” iz Bijeljine na dva takmičenja briljirala (foto,video)

Finalne borbe svih srednjih škola sa područja Republike Srpske pod nazivom  “MALE OLIMPIJSKE ŠKOLSKE IGRE REPUBLIKE SRPSKE 2023” održane su juče 29.04. 2023.god u Banja Luci.

Ova spektakularna manifestacija podržana od strane Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske iznjedrila je najbržeg sprintera Republike Srpske, našeg Mitra Jovaševića koji je osvojio prvo mjesto i Ekonomska škola Bijeljina  i našem Grad Bijeljina donio epitet najbržih omladinaca u državi!!!

Čestitamo Mitre, vrijedan rad i stručan pristup dao je rezultat koji ćemo da unaprijedimo!!! 

Na istom takmičenju nastupile su i odlične srednjoškolke iz Bijeljine članice našeg kluba Isidora Vulić učenica Ekonomska škola Bijeljina, Tamara Stanišić učenica Poljoprivredna i medicinska skola Bijeljina i Jovana Milošević učenica Tehničke škole Mihajlo Pupin Bijeljina koje su u svojoj konkurenciji bile na korak od pobjedničkog postolja osvojivši četvrta mjesta.

Na nivou cijele Republike Srpske, malo li je!!! Čestitamo djevojke!

Juče je u nastavku sadržajnog dana u sjajnoj i rekli bismo “svetskoj” organizaciji Atletskog kluba Atletski Klub Borac Banjaluka, jednog od najboljih atletskih kolektiva u Srpskoj, održan 3. po redu Međunarodni atletski miting “Trofej Banja Luka 2023”. 

U sklopu ove priredbe koja se nalazi i u kalendarima Svjetske i Evropske atletike održana je i memorijalna trka “Tijana Gligić Kosić” na 400 m sa preponama. 

Pred nekoliko stotina poštovalaca Tijane Gligić Kosić i ljubitelja atletike, održano je 10 atletskih disciplina. 

Medju najuspješnijim klubovima je bio naš gradski atletksti klub Akademac sa ukupno osvojene tri medalje!

Cicibanka Andjela Radenković članica našeg Akademca u trci na 100m osvojila je za naš Grad Bijeljinu srebrenu medalju u konkurenciji koja je prava mjera za ovu sjajnu djevojčicu vedrog duha i britkog koraka isklesanog predanim i stručnim radom naših učitelja i sportkih pedagoga.

O dominaciji cicibana Zoka-Pavle u svojoj konkurenciji na 100m najbolje govore riječi predsjednika ASRS-ASBIH gospodina Ivičića koji je pohvalio ove dobre dječake iako su momci iz našeg Grada bili ispred domaćeg takmičara iz AK Borac Ivičić Marka, sjajnog i ultrabrzog takmičara na 100m.

Trofej Banja Luka 2023 sa najboljim rezultatima pripao je takmičarki iz Vojvodine, Milici Pelemiš koja je pobjedila u trci na 100m.

Ko su promoteri ovog takmičenja i šta poručuju najbolje govori prilog sa jučerašnjeg Mitinga, koji možete pogledati na linkovima:

Čestitamo našim šampionima, učesnicima i osvajačima medalja i hvala brojnoj publici na podršci, a organizatoru sve pohvale na tehničkoj organizaciji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PU BIJELJINA: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Povodom obilježavanja 4. aprila - Dana policije Republike Srpske, policijski službenici Policijske uprave Bijeljina, juče i danas, učestvovali...

PU BIJELJINA: U februaru ove godine 10% manje kriminaliteta u odnosu na februar prošle godine

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Bijeljina u februaru je krivičnim djelom privrednog kriminaliteta pričinjena šteta od...

DODIK – POTPISAĆU: Nova sjednica Kolegijuma NS RS, na dnevnom redu Izborni zakon RS

U ovim trenucima u NS RS počela je sjednica Kolegijuma, a kako saznajemo, tema je Izborni zakon Republike...

MILIČEVIĆ: SDS žrtvovao sebe za Srpsku, a vi niste spremni na to!

"Srpska demokratska stranka 2006. godine, a počev od 2004. godine bila je u veoma teškoj situaciji suočena sa...