JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ obilježio početak Dječije nedjelje (foto, video)

Datum:

Share post:

JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina u perodu od 3. do 7. oktobra 2022. godine obilježava Međunarodnu nedjelju djeteta, pod sloganom „Po (dijeli) radost, znanje, ljubav“.

Slaviša Vujanović, direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina istakao je da su se potrudili da u sklopu Dječije nedjelje naprave veoma bogat i šarolik program, kao i svake godine do sada.

„Vaspitači su u svim objektima napravili veoma bogat program aktivnosti i trudićemo se da djeca usvoje znanja o pravima koja imaju, ali takođe i da naše sugrađane, njihove roditelje upoznamo sa tim pravima. Juče smo u objektu „Mali princ“ pripremali kreativne poruke, imali smo „Veseli poligon“, odnosno, sportski dan u objektu „Plavi čuperak“, u objektu „Sunce“ u Dvorovima imali smo aktivnost „Skoči, ubaci i osmijeh nabaci“. Danas smo organizovali „Maskenbal“ i šetnju do parka u objektu „Mali princ“, u objektu „Radost“ imali smo aktivnost „Imam i ja pravo kao i svi ljudi, pa me podrži i uz mene budi“. Mališani i vaspitači u objektu „Plavi čuparak“ pripremili su aktivnost „Nema većeg bogatstva od drugarstva“ gdje su pisali poruke dječijih prava, u objektu „Sunce“ pripremili smo aktivnost „Imam pravo da dišem, prirodi da se divim, da crtam i da pišem“ gdje su se mališani kreativno izrazili, a u objektu „Pačija škola“ u Janji mališani su išli u organizovanu šetnju i dijelili poruke o pravima djeteta“, rekao je Vujanović.

U sklopu Dječije nedjelje biće organizovana i akcija humanitarnog karaktera, koja se već tradicionalno obilježava u vrtiću „Čika Jova Zmaj“ i nosi naziv „Uljepšaj nečije djetinjstvo“.

„Roditelji će izdvajati određena sredstva za crteže koja su djeca pripremila, a u petak ćemo na Gradskom trgu u 10 časova imati prodajnu izložbu. Tim povodom pozivamo naše sugrađane da se odazovu akciji, a sva sredstva koja prikupimo dodjelićemo onome kome su ta sredstva najpotrebnija“, kaže Vujanović za portal Dešavanja u Bijeljini.

Kada je riječ o kapacitetima vrtića, Vujanović je istakao da se na listi čekanja nalazi preko 200 mališana, iako se konstantno radi na proširenju kapaciteta.

„Izuzetno sam srećan i zadovoljan što smo u četvrtak, 29. septembra počeli sa radom u objektu „Neven“ u Patkovači gdje imamo dvije radne sobe, a kapacitet je oko 50 djece ali to nije dovoljno. Mi ćemo i dalje raditi na proširenju kapaciteta vrtića, uskoro ćemo početi sa radom u objektu koji će nositi naziv „Đurđevak“ u mjesnoj zajednici Ledinci pored Sabornog hrama“, rekao je Vujanović, te izrazio nadu da će uspjeti riješiti listu čekanja.

U objektu „Đurđevak“ biće opremljeno sedam radnih soba, već se radi na rekonstrukciji prostora i prilagođavanju objekat za boravak djece. Kako je istakao Vujanović, do kraja godine, objekat će biti u funkciji, a cilj je da se obuhvat djece u predškloskom vaspitanju podignemo na 60% do 70%.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

USVOJEN Izborni zakon Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na Trinaestoj posebnoj sjednici Izborni zakon Republike Srpske. Za Izborni zakon glasao je...

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...