JOVIČIĆ U BIJELJINI: “Poljoprivredni proizvođači u Republici Srpskoj su dovedeni na ivicu ponora – ostatak opozicije ne nudi konkretna rješenja“

Datum:

Share post:

„Poljoprivredni proizvođači u Republici Srpskoj su dovedeni na ivicu ponora. Aktuelna vlast godinama urušava jednu od najbitnijih grana proizvodnje svakog normalnog društva. Međutim, kod nas valjda sve što je u svijetu normalno kod nas je nenormalno“ kaže kandidat DNS za predsjednika Republike Srpske Radislav Jovičić.

On dodaje da je najveća žitnica Republike Srpske Semberija potpuno neiskorištena, a poljoprivredni proizvođač doveden na ivicu egzistencije.

„Sama činjenica da je u Semberiji 2015. godine bilo registrovano preko 12 hiljada poljoprivrednih gazdinstva, a da ih danas ima svega oko dvije hiljade govori o političkom uništavanju naših poljoprivrednih proizvođača“ poručuje Jovičić.

On kaže da je Republika Srpska plodna zemlja sa velikim poljoprivrednim mogućnosti kako u Semberiji tako i u Posavini, Lijevče polju, Popovom polju, romanijskom platou i mnogim drugim krajevima, ali te mogućnosti nisu iskorištene.

TESTNA REKLAMA

„Nisu neiskorištene zbog toga što naš narod neće da radi već zbog nebrige aktuelne vlasti i jako lošeg odnosa prema našem seljaku. Seljaku koji nas je hranio u toku rata i koji je sa nama rame uz rame stvarao i branio Republiku Srpsku, a u pauzama obrađivao zemlju kako bi nam obezbijedio dovoljne količine hrane. Nakon rata nas seljak je nastavio da nas hrani, a politika je krenula da ga uništi i svakim danom ga sve više uništava do tog nivoa da danas gotovo da i nemamo nikakvu zaštitu našeg seljaka – poljoprivrednog proizvođača“ ističe Jovičić.

DNS-ov kandidat za predsjednika Republike Srpske je rekao da nije čuo ni od ostatka opozicije da nudi konkretna rješenja sem floskula da stanje nije dobro, kao da se to ne zna i ne vidi, kao da naš poljoprivredni proizvođač ne osjeća to na svojoj koži.
„Ali ko nudi rješenje? Pa DNS i treći put koji zagovaramo. Treći put koji garantuje svojim ekonomskim programom oporavak i poljoprivredne proizvodnje kao dio obnove cijele Republike Srpske“ kaže Jovičić i dodaje da se, kao kandidat za predsjednika Republike Srpske, zalaže se za formiranje poljoprivredne banke Republike Srpske koja će biti veza između nove Vlade Republike Srpske i poljoprivrednih proizvođača.

„Zalažem se za omogućavanje velikog uticaja poljoprivrednih proizvođača kada je u pitanju regulisanje prava na prelimane i podsticaje. Neću dozvoliti da oni koji sjede po kancelarijama presudno odlučuju o tome, a da nikada nisu imali dodira sa njivama, voćnjacima, štalama, pčelinjacima“ izričit je Jovičić.

On dodaje da će nova Vlada morati donijeti odluku o regresiranom gorivu i već u toku sjetve odrediti zaštitnu otkupnu cijenu poljoprivrednih proizvoda.

„Zalažem se za vraćanje robnih rezervi koje su prijeko potrebne Republici Srpskoj radi stabilnosti našeg tržišta u teškim danima koji su pred nama. Tražiću od Vlade Republike Srpske da se odmah formira komisija koja će izvršiti reviziju svih koncesija koje su date i kako se koriste. Naravno, moja uloga će biti, kao čovjeka od autoriteta i ugleda, da pronađem potencijalne investitore koji će uraditi sistem navodnjavanja u Republici Srpskoj i tako omogućiti Vladi Republike Srpske da uđe u takav jedan veliki projekat koji će omogućiti našem poljoprivrednom proizvođaču izvjesniju zaštitu proizvodnje od suša i omogućiti veće i kvalitetnije prinose“ zaključio je Jovičić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dodik: Ja hoću da vidim Republiku Srpsku samu i nezavisnu

Kandidat SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras u Vlasenici da Republika Srpska ima šansu...

PETROVIĆ: SDS će rasturiti partiju šaha, figure pokreće narod

-Srpska demokratska stranka, stranka koja će rasturiti partiju šaha u Izbornoj jedinici 6 samo zato jer naše figure...

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate (foto)

SPS Bijeljina: Uvjereni u dobre rezultate. Druženje sa kandidatima SPS u Bijeljini koje je organizovao Gradski odbor Socijalističke partije...

SPS: Selak posjetio bijeljinski „Pass“ (foto)

Predsjednik Socijalističke partije Srpske i narodni poslanik Goran Selak sa delegacijom SPS posjetio je bijeljinsku kompaniju "Pass" gdje...