JOVIČIĆ, savjetnik Ministra bezbjednosti BiH u obilasku timova Civilne zaštite u Sloveniji (foto)

Datum:

Share post:

Savjet ministara odobrio je slanje u Sloveniju timova Uprave civilne zaštite Republike Srpske i Federlane uprave civilne zaštite sa ljudstvom i mehanizacijom radi saniranja posljedica poplava.

Tim povodom u obilasku timova Uprave civilne zaštite Republike Srpske i Federalane uprave civilne zaštite u Sloveniji je boravio Radislav Jovičić savjetnik Ministra bezbjednosti BiH.

Jovič je rekao da je odmah po dolasku u Sloveniju uspostavljen kontakt sa Civilnom zaštitom Republike Srpske i Federalnom civilnom zaštitom na rijeci Savinji koja je donijela velike probleme Slovencima te da su se domaćini zahvalili na dolasku delegacije Ministarstva bezbjednosti BiH i dolasku timovima iz BiH.

– Takodje, sreli smo se sa domaćinom kampa gdje su smješteni naši ljudi gospodinom Sašom Lovrenčićem koji je uputio riječi zahvalnosti za naše timove i za posjetu visoke delegacije Ministarstva bezbjednosti BiH, rekao je Jovičić.

– BiH prvi put pruža pomoć kroz Mehanizam civilne zaštite EU od kako je u septembru 2022. godine ušla u Mehanizam. To je veliki korak koji je prepoznat od strane svih članica Mehanizma i veliku zahvalnost dugujemo svima koji su dali svoj maksimalni doprinos u ovim aktivnostima od Ministarstva bezbjednosti BiH na čelu sa ministrom Nešićem u koordinaciji svih aktivnosti pa do entitetskih Civilnih zaštita koje su angažovale svoje ljudstvo i sredstva u izvršenju ovog humanog zadatka, kaže Jovičić.

Jovičić je naglasio da najviše zahvalnosti svakako pripada neposrednim izvršiocima zadataka, napominjući da svoj doprinos  u ovoj humanoj misiji daju i pripadnici OS BiH koji su dio sistema Zaštite i spasavanja u BiH i koji su na terenu sa starješinom Avram Nemanjom.

Jovičić je na kraju rekao da će i u toku dana na terenu biti nastavljen obilazak timova Uprave civilne zaštite Republike Srpske i Federlane uprave civilne zaštite na lokacijama gdje su sa ljudstvom i mehanizacijom angažovani na saniranju posljedica poplava.

Radislav Jovičić će u 15.00 časova u Ljubljani prisustvovati sastanaku sa generalnim direktorom Civilne zaštite Slovenije gospdinom Leon Behin.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUP RS “DR MILAN JELIĆ”: Radnik dočekuje Borac, Zvijezda 09 ide u Laktaše

Osmina finala Kupa "dr Milan Jelić" počinje sutra sa prvih pet utakmica ove faze takmičenja. Zbog drugih obaveza,...

Aleksandar Mitrović gospodar vazdužnog prostora iznad Teherana

Srbin dao sedam golova na prvih osam utakmica u dresu Al Hilala Uvek postoji opasnost da neko konstatuje kako...

LOPARE: U SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU “VUK KARADžIĆ” INSTALIRA SE SOLARNA ELEKTRANA

U Srednjoškolskom centru  “Vuk Karadžić” Lopare instalira se solarna elektrana snage 25 /KW/ kilovata. Navedena elektrana je rezultat sprovođenja...

BIJELJINA: Prodaja dječijih slika za izgradnju dječijih igrališta (foto)

U toku je Dječija nedjelja, te će tim povodom u četvrtak 5. oktobra 2023. godine sa početkom u...