JOVIČIĆ, DNS: RS je potreban novi pristup politici – pristup zasnovan na odgovornosti i ličnom integritetu

Datum:

Share post:

„Republici Srpskoj su potrebne nove ideje, ideje koje idu u korak sa vremenom, savremenim mogućnostima razvoja i potrebama ljudi i potreban je novi pristup politici, pristup zasnovan na odgovornosti i ličnom integritetu“, kaže Radislav Jovičić, kandidat DNS za predsjednika Republike Srpske.

On je istakao da obnova Srpske mora krenuti od zaustavljanja odlaska mladih pametnih ljudi, pa preko školstva, zdravstva, poljoprivrede, bezbjednosti, privrede, neriješenih pitanja boraca, do svih drugih sektora.

„Da bi u tome uspjeli potrebno je da uspostavimo sistem koji će biti na zdravim temeljima. Treći put DNS ima odgovore i nudi rješenja na sve ove nagomilane probleme“ kaže Jovičić i dodaje da će kao predsjednik insistirati da budući mandatar sastavi Vladu Republike Srpske koja će realizovati ekonomski plan DNS.

„Treći put DNS ima odličan ekonomski program čijom primjenom ćemo stvoriti veliki broj radnih mjesta, ali i podići plate svim zaposlenima u Srpskoj. Naš cilj je da u mandatnom periodu od četiri godine prosječna plata u Srpskoj bude 2000 KM, a da taj rast prati i prosječna penzija koja ne smije biti niža od 50% plate“ poručuje Jovičić.

TESTNA REKLAMA

On je dodao da Treći put DNS donosi i promjene sistema gdje poslove, stanove i druge beneficije neće dobijati podobni, već sposobni. „Promjene sistema moraju donijeti boljitak svakoj kategoriji društva. Nedopustivo je da vlast mrvicama pred izbore kupuje socijalni mir kod kategorija koje su najviše dale za Republiku Srpsku“ kaže Jovičić.

On je istakao da jedino Treći put DNS nudi Srpsku bez podjela i ogrnutu našom trobojkom.

„Moj cilj kao predsjednika Republike Srpske je da stvorim društvo koje je jedinstveno i koje živi svakoga dana sve bolje, a moji protivkandidati su pokazali da je sa njima jedinstvo nemoguće, a o ekonomskoj situaciji je suvišno i govoriti“ zaključio je Jovičić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Stanovnici MZ „Filip Višnjić“ Bijeljina nezavodoljni rješenjem iz Nacrta regulacionog plana

U Mjesnoj zajednici "Filip Višnjić" u Bijeljini, danas se okupilo tridesetak građana koji su medijima željeli da izlože...

SNSD BIJELJINA: „Volimo Srpsku i glasamo za Srpsku svim srcem!“ (foto)

Saopštenje GrO SNSD Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Gradski odbor SNSD Bijeljina još jednom poziva građane da, svjesni istorijskog trenutka,...

Centralna tribina socijalista u prepunoj sali bijeljinskog bioskopa (foto, video)

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je večeras u Bijeljini da je Socijalistička partija svu aktivnost usmjerila na...

Srpska treba da prati nacionalnu politiku Srbije

- Srpski nacionalni interes za 21. vijek je mir, poručila je narodni poslanik Jelena Trivić za RTS i...