Jović: Uprkos pomacima, nismo zadovoljni

Datum:

Share post:

Lica sa invaliditetom treba posmatrati kao punopravne članove društva koji postižu značajne rezultate u umjetnosti, sportu i drugim oblastima života, rekao je Milorad Jović, sekretar Koalicije udruženja "Kolosi" iz Bijeljine koje okuplja 13 organizacija lica sa invaliditetom, te poručio da, uprkos pomacima, nisu ostvarena njihova prava prema konvenciji UN.

"Nismo zadovoljni jer nisu ispoštovani arhitektonska pristupačnost, pravo na zaposlenje, inkluzivno obrazovanje, pravo na društveni život, na bavljenje sportom i zato poručujemo da konačno treba da počne primjena konvencije UN", rekao je Jović novinarima u Bijeljini gdje je danas gradonačelnik Mićo Mićić organizovao prijem za ova udruženja povodom Međunarodnog dana lica sa invaliditetom.

Prema Jovićevim riječima, na lica sa invaliditetom treba početi gledati kao na osobe koje imaju i potrebe i prava, a ne kao na nekoga koga bi trebalo sažaljevati.

"Radimo u četiri segmenta – pristupačnost, podizanje svijesti, mladi i djeca, te žene sa invaliditetom. Želimo da što više mladih uključimo u rad udruženja, a da žene postanu ravnopravniji članovi društva", rekao je Jović.

TESTNA REKLAMA

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić poručio je da udruženja lica sa invaliditetom rade uspješnije nego druge slične organizacije.

On je rekao da grad godišnje izdvaja za ova udruženja oko 31.000 KM, uz još 30.000 KM za sportske klubove lica sa invaliditetom, ali i oko 15.000 KM za realizaciju određenih projekata.

Mićić je čestitao ljudima sa invaliditetom na hrabrosti zbog svega što rade i što pokazuju koliko su korisni članovi društva, bez obzira na hendikep koji imaju.

Izvor: bijeljina.org

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆ U BIJELJINI: Gradonačelnik Petrović se odlično nosi sa svim izazovima koji potiču iz domena politike (foto)

Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini, prisustvovala i potpredsjednik PDP RS i kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić koja...

BIJELJINA: Održano Pantelinsko duhovno veče (foto)

Večeras je u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" održano Duhovno veče u sklopu Pantelinskih dana. Duhovnoj večeri...

BIJELJINA: Delegacija SPS na manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče“

Delegacija SPS Bijeljina prisustvovala je večeras kulturnoj manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče” u Bijeljini. Delegaciju bijenskog SPS su predvodili dr...

ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Semberija ima veliki potencijal da bude najrazvijenija regija u BiH (foto)

Mirko Šarović, predsjednik SDS RS i kandidat za Srpskog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, prisustvovao je večeras...