Na listi čekanja za upis u dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ u Bijeljini je još oko 200 mališana. Iz ove predškolske ustanove podsjećaju da je u posljednjem upisnom roku primljeno samo 81 dijete i da, iako su u ovoj godini u rad pustili dva nova objekta za oko 230 djece, ni to nije dovoljno. Poručuju da će analizu upisne politike dostaviti nadležnima, te da je povećanje broja korisnika moguće samo ukoliko se povećaju kapaciteti.

U 8 objekata ove predškolske ustanove, 5 u gradu i 3 u Patkovači, Novom naselju Janji i Dvorovima, u 32 grupe boravi oko 830 mališana. Interesovanje za upis mališana od jasličkog pa do predškolskog uzarasta, ne jenjava i mnogo je veće od raspoloživih kapaciteta, kaže direktor Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ Slaviša Vujanović. 

– Ne smijemo da na bilo koji način ugroziti procedure i normative koji u skladu sa zakonom regulišu ovu oblast. Između ostalih, naše grupe ne smiju biti prekobrojne. Raduje nas što se povećava zainteresovanost roditelja za boravak u našoj ustanovi jer je to dokaz da je naš kvalitet rada na visokom nivou. Ali svakako i da roditelji shvataju da je potreba njihove djece da borave u predškolskim ustanovama – kaže Vujanović za portal InfoBijeljina. 

VUJANOVIĆ: JU DJEČIJI VRTIĆ „ČIKA JOVA ZMAJ“ DRUGOG SEPTEMBRA PONOVO OTVARA SVOJA VRATA

Roditelji koji su ispunili uslove konkursa i čija djeca pohađaju vrtić „Čika Jova Zmaj“ prezadovoljni uslovima u ovoj ustanovi. Za cjelodnevni boravak plaćaju 170 maraka što je dosta niže u odnosu na cijen u privatnim vrtićima.  

– Naš sin Lazar, koji  ima četiri godine, ide u ovaj vrtić. Odabrali smo ga na preporuku drugih, čija su djeca pohađala ovaj vrtić i koji su bili vrlo zadovoljni. I mi smo zadovoljni jer su vaspitačice vrlo profesionalne, hrana odlična, svi sadržaji odlični – kaže Dijana Milešić.

Liste čekanja postoje i u drugim, privatnim predškolskim ustanovama u Bijeljini. Predškolskim vaspitanjem na području Grada Bijeljina obuhvaćeno je  četrdeset odsto od ukupnog broja djece. Povećanje vrtićkih kapaciteta omogućilo bi povećanje broja mališana u predškolskom vaspitanju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име