JOŠ ODMORA: Ova četiri dana su neradna u Republici Srpskoj

Datum:

Share post:

Tokom predstojećih praznika, neradni dani u Republici Srpskoj biće 6. januar, Badnji dan po julijanskom kalendaru, te pravoslavni Božić, 7. januar, saopštilo je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS.

Zvanično, neradni dani u Srskoj su i četvrtak, 9. januar, Dan Republike Srpske, kao i 14. januar, kada se obilježava pravoslavna, odnosno Nova godina po julijanskom kalendaru.

– U dane Božićnih praznika, vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta. U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti – navode iz Ministarstva.

Neradni dani utvrđeni su u skladu sa Zakonom o praznicima RS, Zakonom o Danu Republike Srpske, Odlukom o načinu obilježavanja i praznovanja Dana Republike Srpske i Zaključkom Vlade Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

TESTNA REKLAMA

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Izabrana je nova generacija ljepotica iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja

Hotel Jelena Brčko, u petak 12.08.2022., ugostio je najljepše djevojke iz Brčko Distrikta, Semberije i Podrinja. Pod pokroviteljstvom Vlade Brčko...

NEŠIĆ, DNS: Mostarska policija da rasvijetli vandalski napad na Staru crkvu u Mostaru

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić zatražio je od mostarske policije da hitno rasvijetle vandalski napad na Staru crkvu u...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: IDEMO NA TRI BODA

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 pred današnju utakmicu sa Kozarom rekao je da su svi igrači spremni, maksimalno...

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina – Milene Lovre

Ispraćaj u penziju dugogodišnjeg načelnika Službe laboratorijske dijagnostike JZU Dom zdravlja Bijeljina. Milena Lovre rođena je 01.08.1957. godine u...