JOŠ 28 NOVOZARAŽENIH U RS: Pozitivna i dva medicinara, pet pacijenata na RESPIRATORU

Datum:

Share post:

U posljednja 24 časa u Srpskoj su testirane 644 osobe, a na korona virus je pozitivno njih 28, potvrdio je ministar zdravlja Republike Srpske Alen Šeranić.

On je precizirao da je 15 osoba iz Banjaluke, dvije iz Nevesinja, ostali su iz drugih lokalnih zajednica.

– Uoči praznika smo htjeli da povećamo broj testiranih. Nije dobro što veliki broj pozitivnih nije mogao da odgovori na koji način je zaražen. Dobro je da nemamo novih sredina u kojima ima građana pozitivnih na korona virus – istakao je Šeranić.

Testirano je, dodao je ministar, i 130 zdravstvenih radnika iz Banjaluke u još nekoliko lokalnih zajednica i otkriveno je da su dva medicinska radnika iz UKC RS pozitivna.

– Nastavili smo testiranje u domovima za stare i u lokalnim karantinima i svi su oni negativni, Sa današnjima danom imama 486 pozitivnih i 15 ljudi koji su preminuli od posljedica zaraze korona virusom. Imama 103 lica koja se liječe u UKC RS, od kojih je na respiratoru pet osoba i tri osobe na neinvanzivnom respiratoru – dodao je Šeranić.

Prema njegovim riječima kada su u pitanju centri u kojima su pozitivne osobe, koje nemaju simptome, tu su smještene 83 osobe.

– Do sada je oporavljeno 214 lica, od kojih je najviše iz Banjaluke. Pošto idu Vaskršnji praznici, u petak i subotu ćemo imati redovna obraćanja, a za Vaskrs vjerovatno ćemo se obratiti na drugačiji način, ali će laboratorije raditi i za praznike – dodao je on.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KK “Budućnost“ iz Bijeljine večeras protiv Jahorine u finalnoj seriji za prvaka Srpske

Bijeljinski tim izborio je finale nakon trijumfa u majstorici protiv gradskog rivala Radnika rezultatom 74:72, i na kraju...

Vučić – O’Brajanu: Suprotstavićemo se nasilju nad srpskom državom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je američkom diplomati Džejmsu O'Brajanu na jasnom stavu da Priština mora da formira...

Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj

Služenjem parastosa u Crkvi Svetog velikomučenika u Istočnom Novom Sarajevu počelo je obilježavanje 32 godine od zločina u...

Studenti iz Šapca posjetili bijeljinsku Bolnicu

Studenti druge godine i njihovi profesori Akademije strukovnih studija Šabac, Odsek za medicinsko i poslovno tehnološke studije iz...