Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić rekao je da je kao prvi čovjek jednog od najmultikulturalnijih gradova u BiH ponosan što je Doboj primjer grada suživota, uvažavanja i poštovanja, ali je veoma tužan što to nije slučaj i sa Sarajevom.

– Već dugo vremena, a posljednjih dana posebno je izraženo da nam iz Sarajeva stižu osude, prijetnje po život i pozivi na linč pojedinim funkcionerima iz Republike Srpske. Čak imamo i informacije o pripremi atentata na predsjednika Republike Srpske. Ono što je najporaznije je činjenica da iz drugog entiteta nema bilo kakve osude – istakao je Јerinić za Srnu.

On je ukazao da svi ćute i na činjenicu da su posječena stabla ispred Suda BiH i to baš u vrijeme kada se vodi montirani, politički postupak protiv predsjednika Republike Srpske.

– Јavnost preko noći utihnu na tu informaciju. Niko se ne oglašava, šta je razlog, zašto nema bar pokušaja nekog razumnog objašnjenja – upitao je Јerinić.

Podsjetivši da i opozicioni predstavnici iz Republike Srpske ćute, Јerinić je rekao da vjerovatno čekaju u ćošku da zapad osudi Milorada Dodika, a njih stavi na pijedestal.

– Žive u teškoj iluziji, jer riješiti se Milorada Dodika ne znači dobiti predsjedničku fotelju, to znači pokloniti Republiku Srpsku. Milorad Dodik je volja srpskog naroda i to treba poštovati, ako poštujemo Republiku Srpsku i dejtonsku BiH. Opozicija mora da zna da ni Sarajevo, niti zapadne ambasade neće birati predsjednika Republike Srpske, već narod koji tu živi – istakao je Јerinić.

On je rekao da su prevelike žrtve date za Srpsku i zato srpski narod ne smije pokleknuti pred nedemokratskim, nepravnim i montiranim političkim procesima i naglasio da su sabornost i okupljenost srpskog naroda sada potrebni više nego ikada.

– Doboj je grad koji je osjetio sankcije visokih predstavnika, smjenjivanja, javna linčovanja, čak i danas trpi razne udare. Zapad nas kažnjava jer smo kao odgovorni ljudi ujedinili srpske stranke i napravili simbiozu, nikad viđenu do sad. Zato se vodi i montirani proces protiv Obrena Petrovića – rekao je Јerinić.

On je naglasio da svi u Republici Srpskoj treba da znaju da je pravosuđe u BiH zavisno, poslušno i odano samo određenim centrima moći, te da su procesi protiv Obrena Petrovića i Milorada Dodika lekcije disciplinovanja srpskog naroda.

– Republika Srpska nema cijenu, imovina pripada entitetima, a srpski narod mora biti sabran i okupljen – to su stavovi koji su dijelu međunarodne zajednice neprihvatljivi, zato nam sude bez zakona i osnova i zato sve rade da nas ukinu i naprave unitarnu BiH – zaključio je Јerinić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.tv

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име