JELENA TRIVIĆ: Svaki put kada Šmit koristi svoja ovlašćenja ispašta narod

Datum:

Share post:

O prijetnjama Srpskoj i primjeni ovlaštenja Kristija Šmita na svom FB nalogu oglasila se Jelena Trivić, potpredsjednik PDP RS čiji post prenosimo u cijelosti:

Kristijan Šmit je zaprijetio Republici Srpskoj i njenom narodu ekonomskim sankcijama.

Posljedice uvođenja takve odluke ne bi ni okrznule vladajuću oligarhiju, ali bi dodatno osiromašilo narod u Republici Srpskoj, koji i onako teško živi, naročito posljednjih mjeseci u uslovima divljanja cijena osnovnih životnih namirnica.

Posljednji put kada je Kristijan Šmit koristio svoja ovlašćenja takođe je ispaštao narod. Narod kojem je brutalno ukradena izborna volja, a što je Šmit prokomentarisao svojom čuvenom rečenicom o „sitnim tehničkim nepravilnostima“.

Šmit svojim potezima pokazuje da mu do naroda Republike Srpske nije stalo. Da jeste, sve bi izgledalo potpuno drugačije. Mogao je stati uz taj narod koji je odlučno rekao NE politici Milorada Dodika, ali su Šmitovi i Dodikovi interesi stavljeni iznad interesa naroda.

Kristijan Šmit i Milorad Dodik igraju svoje igrice iza scene, a jedino narod trpi.

Milorad Dodik se pored tih igrica bavi i pisanjem svojih autorskih tekstova, u kojima „mudro“ pita sam sebe šta stranci žele. Stranci, barem dio njih među kojima je i Šmit, želi uzurpatora na čelu Republike Srpske, kako bi se narod i dalje držao potčinjen, osiromašen, demografski osakaćen. Da je drugačije iskoristili bi sve diplomatske mehanizme da tužilaštva i sudovi istraže sve detaljno dokumentovane dokaze o izbornoj krađi.

Milorad Dodik piše i o Kosovu i Metohiji, dovodeći u istu ravan Republiku Srpsku i južnu srpsku pokrajinu. U trenutku kada se vode i više nego komplikovani pregovori o zaštiti Srba na Kosovu i Metohiji to su izjave koje se doslovno mogu smatrati za zabijanje noža u leđa Srbiji.

Balkan je zbog geopolitičkih zemljotresa rovitiji nego ikad i zato treba vrhunska mudrost za sprječavanje pojavljivanja iskri koje bi mogle zapaliti čitav region. Rukovodstvo Republike Srbije će donijeti najbolju odluku u skladu sa trenutnim stanjem i slanje bilo kakvih zapaljivih izjava treba zaustaviti. Lako je busati se u grudi i glumiti velikog Srbina kad te na aerodromskoj pisti čeka avion punog rezervoara, spreman da tebe i tvoju porodicu odveze na sigurnu destinaciju, ne musleći šta će biti sa narodom čije emocije probudiš davanjem takvih izjava.

Srpski nacionalni interes za 21. vijek je MIR i STABILNOST. Poštovanje ustavnih okvira država u kojima živimo, kulturno i prosvjetno uzdizanje i bespoštedna borba protiv kriminala i korupcije koji nas već decenijama drže na evropskom dnu.

Narod je u oktobru rekao da želi to. Drugi su odlučili umjesto naroda, ali borba i dalje traje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...