JELENA TRIVIĆ: Neću čestitati Miloradu Dodiku

Datum:

Share post:

Ne prihvatam izborne rezultate koji su tačan zbir netačnih podataka i neću čestitati Miloradu Dodiku, jer on nije pobijedio na izborima, već je do pobjede došao krađom, što su pokazali i njegovi postupci i napadi u danima iza nas, napisala je Jelena Trivić, kandidat PDP-a za predsjednika RS, na svom Facebooku.

„Očigledno je da je CIK podlegla pritiscama koje su došle od strane Režima, ali vrlo moguće i nekim drugim pritiscima za koje će se vrlo brzo saznati, kao što se u Bosni i Hercegovini sve unaprijed i zna, te pogazila izbornu volju naroda, čime je nažalost uništena još jedna institucija koja je prije svega trebala da služi narodu“, navela je Trivićeva.
Istakla je da je CIK svojom odlukom, ali i kroz obrazloženja u diskusijama, nedvosmisleno legalizovala izbornu korupciju.

„Svi akteri ovog procesa su svjesni činjenice da su izbori pokradeni, ali svojim postupcima lagano ‘peru ruke’ i legalizuju izbornu krađu i korupciju, uz obrazloženje da uz ovakav Izborni zakon, sistem izbora biračkih odbora i gradskih, odnosno opštinskih izbornih komisija nije moguće imati fer i poštene izbore“, navela je Trivićeva.

Napisala je i neće odustati od borbe, prije svega pravne borbe.

„Važno je da, ma ko god šta govorio, istrajemo na tome da počinioci, ali i nalogodavci ove izborne krađe procesuiraju, jer naše krivične prijave po ovim pitanjima trenutno se nalaze u pravosudnim institucijama i vidjećemo da li postoji dovoljno odlučnosti i hrabrosti da se ove stvari istjeraju do kraja“, napisala Trivićeva i dodala:
„Moja Sveta dužnost bila je i ostala da se borim za interese i opstanak sopstvenog naroda na teritoriji Republike Srpske i to ću nastaviti da činim i u budućnosti ne obazirući se na napade koji dolaze iz redova Režima, a služiti svom Narodu za mene je uvijek bila najveća čast i dok sam bila član Narodne skupštine Republike Srpske, te kao profesor na Univerzitetu, ali i prije toga. To ću nastaviti da radim i nakon ovog trenutka kada je uvažena volja prevaranata, a volja naroda pogažena bez milosti.“

Podsjećamo, CIK BiH donijela je danas u Sarajevu dopunsku odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata opštih izbora u BiH, prema kojoj je potvrđeno da je kandidat SNSD-a Milorad Dodik osvojio najviše glasova na izborima za predsjednika Republike Srpske održanim 2. oktobra.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MARKOVIĆ, PDP: Plaćanjem doprinosa sankcionisanim licima doći će u problem i fondovi u Republici Srpskoj (video)

Slaviša Marković, poslanik PDP iz Bijeljine u NS RS uzeo je aktivno učešće na Trinaestoj posebnoj sjednici NS...

U Domu zdravlja Bijeljina održano predavanje o HPV vakcini (foto)

U susret Svjetskoj nedelji imunizacije u Domu zdravlja Bijeljina održano je predavanje o HPV vakcini. Naime, 18. aprila 2024....

HAG: Šešelju i saradnicima sude srpski sudovi

Hag doneo novu odluku o Šešelju MEHANIZAM u Hagu odlučio je da dozvoli da predsedniku SRS Vojislavu Šešelju i...

Razvojna agencija Bijeljina organizovala prvu konferenciju omladinskog preduzetništva „Preduzetni-ka razvoju Grada“ (foto, video)

Razvojna agencija Bijeljina organizovala je danas prvu konferenciju omladinskog preduzetništva "Preduzetni-ka razvoju Grada" "Da Razvojna agencija Grada daje na...