JELENA TRIVIĆ: Jasenovac i druga stratišta da nam budu zavjet i opomena!

Datum:

Share post:

„Tog 22. aprila 1945. godine, živi kosturi, sijenke od ljudi, pronašli su u sebi nadljudsku snagu i golih ruku su pojurili na žicu, na rafale, na bombe i pobjegli u slobodu. Sistem koncentracionih logora Jasenovac, nije oslobođen izvana. Jasenovački logoraši su bili prepušteni sami sebi“, napisala je prof. dr Jelena Trivić na svom Fejsbuk profilu.

Jasenovac i druga stratišta da nam budu zavjet i opomena!

„Da nisu tad pojurili i svjedočili o užasima, možda se nikada ne bi saznale sve grozote koje su se tamo događale, a koje ljudski um teško može i da zamisli“, dodala je ona.

„Jasenovac je najveći srpski grad poslije Beograda. Mjesto našeg najvećeg stradanja, ali i mjesto našeg vaskrsenja. Ako je Kosovo ishodište naše vjere, onda je Jasenovac mjesto njenog vaskrsnuća, simbol pobjede života nad smrću, dobra nad zlom, ljudi nad neljudima“, istakla je ona.

Dok god postojimo kao narod, Jasenovac će biti, kako kaže,  naše vječno sjećanje, ali i vječna opomena.

„Opomena da zlo ne spava. Jasenovac je naša vjera u vaskrslog Hrista i dokaz da zlo, ma kolikih razmjera bilo, biva uvijek i iznova pobijeđeno“, navela je Trivićeva u objavi.

„Prošli vijek, vijek strahota i patnji, vijek najvećeg stradanja za naš narod, završen je ipak najvećom srpskom pobjedom, Republikom Srpskom. Neka nam strahote genocida u Jasenovcu budu zavjet, zavjet da zaboraviti nećemo i da nikada nećemo dozvoliti da nam se bilo šta slično ponovi“, istakla je i dodala:

„Jasenovac i mnoga druga stratišta su opomena i zavjet. I Republika Srpska je zavjet, zavjet za vječnu slobodu. Sveti novomučenici jasenovački neka vam je vječna slava!!!“

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Kako da zaštitite vašu baštu i biljke od nevremena

Bašte i vrtovi su dio mira i ljepote u našim životima, ali ih nevrijeme može brzo pretvoriti u...

Srpska bogatija za 13 djevojčica i 12 dječaka

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 25 beba, 13 djevojčica i 12 dječaka,...

Odbojkaši „Radnika“ odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Odbojkaši Radnika odbranili su titulu prvaka Bosne i Hercegovine. Iako nisu imali prednost domaćeg terena u finalu, odbojkaši Radnika...

VRIJEME DANAS svježije uz moguće naoblačenje

Ujutru promenljivo uz sunčane periode i hladno, u višim predelima mraz, a slab mraz je moguć i ponegde...