Jeftiniji telefoni dobijaju manje zahtjevnu verziju Androida 13

Datum:

Share post:

Nakon objave Androida 13 u avgustu, Google je sada objavio verziju platforme koja je kreirana specijalno za telefone iz nižeg segmenta. U pitanju je Android 13 (Go edition).

Zanimljivo je da je Go edition koncept star već pet godina, a trenutno postoji više od 250 miliona mjesečno aktivnih uređaja, sa slabijim čipovima, limitiranim kapacitetom RAM-a i skladišnog prostora, koji koriste neku verziju Android Go platforme.

Android 13 (Go edition) se fokusira na pouzdanost, dobru iskorišćenost i prilagođavanje. Google Play System ažuriranja su dostupna za Go uređaje od ove verzije.

Tu je i Material You dizajn jezik, koji je do sada bio sastavni dio standardnih Android uređaja, ali sada stiže i na pristupačne Android modele. Sa ovim, korisnici dobijaju kompletnu šemu boja koje mogu da prilagođavaju u odnosu na pozadinu.

Neke funkcije iz Androida 13 stižu i u Go verziju. To uključuje odobrenja za obavještenja i izbor odgovarajućeg jezika za aplikacije. Google ističe da će novi uređaji sa Android 13 (Go edition) platformom stići tokom 2023. godine.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: pixabay.com/ilustracija
Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Poslanici NS RS danas raspravljaju i o Izbornom zakonu RS?

Kako se nezvanično saznaje, Izborni zakon Republike Srpske danas će se ipak naći na dnevnom redu u Narodnoj...

Evo šta piše u informaciji koju danas razmatra NS RS

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske su počeli 11. posebnu sjednicu na kojoj se nalazi "Informacija o aktuelnoj bezbjedonosnoj...

Aleksandra Rikanović, Mihailo Vlačić i Đorđe Babić – Ljubav prema muzici koja se rodila u djetinjstvu, traje i dan danas

Aleksandra Rikanović, Mihailo Vlačić i Đorđe Babić bili su gosti emisije „Pjesma za tebe“ i uljepšali veče pratiocima...

AMERIČKE SANKCIJE GASE RAČUNE U BANKAMA: Pod udarom brojne firme i pojedinci u Srpskoj (foto)

Banke u Republici Srpskoj ovih dana gase račune svim fizičkim i pravnim licima  koja su se našla pod...