Javni poziv za učešće u IMPAKT INKUBATORU POSLOVNIH IDEJA traje do 01. septembra 2022. godine

Datum:

Share post:

Investicijska fondacija IMPAKT Sarajevo i Projekat zapošljavanja mladih (YEP), su u periodu 2018-2021. godine u saradnji sa 55 lokalnih zajednica i javnih službi za zapošljavanje  u BiH realizovali IMPAKT  inkubator poslovnih ideja u kojem je podržano osnivanje i unapređenje preko 300 novih poslovnih poduhvata širom BiH. Investicijska fondacija IMPAKT nastavlja realizaciju aktivnosti koje se odnose na podršku razvoju preduzetništva i očuvanju radnih mjesta preduzetnika i malih preduzeća, a u saradnji sa lokalnim zajednicama, kantonima i službama za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini. Više informacija o inkubatoru poslovnih ideja dostupno je na www.impakt.ba

U sklopu zajedničke saradnje između Investicijske fondacije IMPAKT i Grada Bijeljina u 2022. Godini, realizovaće se program IMPAKT inkubator poslovnih ideja koji će, između ostalog, obuhvatiti program preduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za najbolje ocjenjene poslovne ideje na području Bijeljine, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima za podršku preduzetnicima.
Predmetni Javni poziv raspisuje se u svrhu prijava za učešće u programu razvoja preduzetništva  IMPAKT inkubator poslovnih ideja za 2022.  godinu.

Opis programa
IMPAKT inkubator poslovnih ideja predstavlja sveobuhvatan program inkubacije poslovnih ideja odnosno  podrške realizaciji poslovnih ideja i sastoji se iz sljedećih komponenti:
Preduzetnička obuka u trajanju od 6 dana u periodu od maksimalno 2 mjeseca fokusirana na razvoj poslovnog plana i poslovnog modela te jačanje preduzetničkih 1.       vještina, prilikom čega učesnici obuke imaju kontinuiranu stručnu i mentorsku podršku trenera u izradi zadataka i finalnoj izradi poslovnog plana i poslovnog modela.

 1. Priprema i realizacija prezentacijeposlovnih ideja pred stručnom komisijom za ocjenu poslovnih planova i poslovnih modela.
 2. Dodjela bespovratne finansijske podrškeu iznosu do 5.000 KM za najbolje pozitivno ocijenjene poslovne ideje na području Grada Bijeljina, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima za podršku preduzetnicima.
 3. Stručna i mentorska podšrkau daljem rastu i razvoju biznisa u skladu sa procijenjenim potrebama.

Sve pobrojane forme podrške će biti ponuđene samo onim preduzetnicima koji budu uspješno savladavali pojedinačne cikluse programa. Podrška u svakom narednom ciklusu uslovljena je uspješnim završetkom prethodnog ciklusa inkubacije poslovne ideje. U slučaju neispunjavanja preuzetih obaveza od strane korisnika, Investicijska fondacija „Impakt“ i predstavnici Grada Bijeljina zadržavaju pravo da u bilo kom trenutku isključe bilo kojeg preduzetnika iz procesa pružanja podrške.
 
Ko može aplicirati za program?

TESTNA REKLAMA
 • Fizičko lice sa prijavljenim mjestom boravka na području grada Bijeljina.
 • Organizacija civilnog društva (udruženja građana i fondacije) sa sjedištem na području grada Bijeljina, zainteresovane za pokretanje socijalnih/društvenih preduzetničkih poduhvata u vidu privrednih društava, odnosno formalnog biznisa.
 • Vlasnici postojećeg  biznisa sa sjedištem na području grada Bijeljinakoji je registrovan do 12 mjeseci od dana objavljivanja javnog poziva zainteresovani za razvoj preduzetničkih vještina i realizaciju poslovne ideje o proširenju poslovanja (novi proizvodi/usluge, izlazak na inostrana tržišta i slično).

Dodatno, potrebno je

 • Da aplikant ima poslovnu ideju koju želi da pokrene i uspostavi formalni biznis u vidu komercijalnog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetničke djelatnosti kao osnovne ili dodatne djelatnosti, privrednog društva sa minimalno jednim zaposlenim, zadruge sa minimalno jednim zaposlenim, udruženja koje će poslovati prema principima socijalnog preduzetništva sa minimalno 1 zaposlenim. U slučaju start-up biznisa neophodno je da se realizacijom poslovne ideje osigura zapošljavanje najmanje jedne osobe na period od godinu dana.
 • Da aplikant pripada jednoj ili više ciljnih grupa kako je navedeno ispod.
 • Da aplikant posjeduje minimalne tehničke vještine za vođenje proizvodnog procesa ili upravljanje poslovnom aktivnošću. < >Da aplikant ima minimalno završenu srednju ili višu školu ili iskustvo na poslovima koje obuhvata poslovna ideja.Nezaposleni sa mjestom prebivališta na području Grada Bijeljina;Zaposleni sa mjestom prebivališta na području Grada Bijeljina koji bi željeli  da pokrenu vlastiti posao;Organizacije civilnog društva sa sjedištem na području Grada Bijeljina, zainteresovane za angažman u oblasti socijalnog preduzetništva;Vlasnici postojećih biznisa sa sjedištem na području Grada Bijeljina koji je registrovan do 12 mjeseci od dana objavljivanja javnog poziva zainteresovani za razvoj preduzetničkih vještina i realizaciju poslovne ideje o proširenju poslovanja (novi proizvodi/usluge, izlazak na iostrana tržišta i slično). Dopunske djelatnosti nisu prihvatljive izuzev u slučaju da realizacija poslovne ideje podrazumijeva prelazak u osnovnu i/ili dodatnu djelatnost.Platforma razvoja socijalnog preduzetništva u Republici Srpskoj razvijena od strane Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske uz podršku Projekta zapošljavanja mladih (YER).
  Kako aprilicirati na Program?
  Prijave se podnose na jedan od sljedećih načina:
  Lično ili poslati preporučenom poštom – putem prijavnog formulara i predajom u pisarnicu Grada Bijeljina u zatvorenoj koverti, sa naznakom „Za učešće u programu IMPAKT inkubator poslovnih ideja“ ili putem popunjavanja online prijavnog formulara. Prijavni formular je moguće preuzeti elektronski na zvaničnoj  stranici https://www.gradbijeljina.org/ ili lično na Info pultu gradske uprave.
  2.            E-mailom – dostavljanjem skeniranog formulara, koji je moguće preuzeti u skladu sa uputstvima iz prethodne tačke, putem e-mail-a olga.tmusic@gradbijeljina.org.
  3.            Online prijavom – putem linka:  https://forms.gle/xoRYJnRr28HinGn68, uz napomenu da je obavezno priložiti rješenje o registraciji za već postojeće biznise i nevladine organizacije u polju predviđenom (2.2) za navedeno.
  Napomena: U slučaju prijave na jedan od prva dva načina,  dostavlja se i kopija rješenja o registraciji za već postojeće biznise i nevladine organizacije.
  Prijave na odgovarajućem prijavnom formularu podnose se najkasnije do 15.08.2022. godine.
  Nakon isteka perioda za prikupljanje aplikacija iz ovog Javnog poziva, aplikacije se ocjenjuju s aspekta ispunjenja administratvinih zahtjeva te nepotpune aplikacije neće biti razmatrane i biće odbačene.​ Gdje mogu dobiti više informacija? Više informacija moguće je dobiti u Gradskoj upravi grada  Bijeljina, Trg kralja Petra I Karađorđevića 1, na telefon +387 (0)55 233 159 ili pak putem e-mail-a olga.tmusic@gradbijeljina.org ili na broj telefona: 033 202 043 kao i e-mail-a info@impakt.ba

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Stevandić večeras u Bijeljini najavio duplu pobjedu – „Ujedinjena Srpska i dalje dominira u skupovima“ (foto, video)

Završna, pobjedinčka tribina Ujedinjene Srpske u Bijeljini ispunila je Centar za kulturu do posljednjeg mjesta, a oni koji...

Mitrović: Glas za Dodika i Cvijanovićku za mir i stabilnost Republike Srpske

Nosilac liste SNSD-a za Narodnu skupštinu iz Izborne jedinice šest Vojin Mitrović izjavio je da 2. oktobra Bijeljina...

BIJELJINA: PRVI RADNI DAN U VRTIĆU U PATKOVAČI (video)

U vrtiću „Neven“ u Patkovači danas je prvi radni dan, a vaspitači su dočekali prvih dvadest petoro djece...

Predsjednik Bokserskog saveza Srbije podržao Slavenka Ristića

"Slavenko Ristić zaslužuje moju podršku zbog njegovog dugogodišnjeg rada na jačanju odnosa između Srbije i Republike Srpske, ali...