Javna proba SKUD-a ''SEMBERIJA'' u bijeljinskom Gradskom parku (foto,video)

Datum:

Share post:

SKUD „Semberija“ odlučio je da svoje najmlađe igrače Bijeljincima prikaže na drugačiji način, ali i da sve zainteresovane podstakne da postanu članovi SKUD-a organizovanjem javne probe, odnosno javnog časa u Gradskom parku.

„Pripremili smo javni čas i na taj način izašli iz okvira i redovnih proba koje radimo u salama. Na ovaj način, radimo i promociju našeg rada, odnosno SKUD-a „Semberija“, jer vrijeme je i za upis novih članova. Pozivamo sve zainteresovane od 7 do 77 godina da nam se pridruže. Imamo početnike koji kreću u školicu folklora sa 7 godina, a imamo i veterane koji imaju i 77 godina. Svi koji su zainteresovani za muziku, igru i lijepo druženje mogu da se jave. Svi više vole prirodu i otvoren prostor, tako da su se naši najmlađi jako obradovali kada su čuli da ćemo probu ovog puta odraditi u parku“, rekao je Dražen Kokanović koreograf SKUD-a „Semberija“.

 
Ovom prilikom, SKUD „Semberija“ želio je da prikaže najmlađe članove upisane prošle godine u školicu folklora, ali i one malo starije. Imaju oko 400 članova, raspoređenih u više sekcija.

TESTNA REKLAMA

„Primat nam je folklorna sekcija koja ima sedam kategorija. Prošle godine imamo upisan veliki broj veterana, što je prvi put u našoj istoriji dugoj skoro 65 godina. Imamo i narodni orkestar koji je već postao brend u našem gradu. Takođe, i tkačka sekcija, vokalne muške i ženske grupe i po prvi put ove godine hoćemo da osnujemo dječiji hor. Kada kažemo dječiji hor hoćemo da uzrast bude od 7 do 11 ili 12 godina da bi djeca poslije toga mogla da nastave usavršavanje i rad u našim ženskim i muškim vokalnim grupama. Imamo ogromno bogatstvo, ogroman narodni folklor, ali mislim da bi mnogo više djece moglo da se upiše iako smo zadovoljni upisanim članovima prethodnih godina. Želimo da kulturu dignemo na neki viši nivo“, istakao je Željko Đukanović, šef narodnog orkestra SKUD-a „Semberija“.

Umjetnički rukovodilac ansambla narodnih igara i pjesama SKUD-a „Semberija“ Goran Perkić naveo je da je SKUD doživio razvoj i napredak kroz godine postojanja, da je mnogo mladih odlučilo da potpomogne radu Društva.

„Ja ovim mladim ljudima često pričam kako sam ja počeo, kada sam se 1973. godine upisao kao trinaestogodišnjak. Od tada pa do sada prošlo je 47 godina. Uz mnoga „seljakanja“ i premiještanja i „peripetije“ koje smo imali u toku svog razvoja – mi smo danas u jednoj ekskluzivnoj ustanovi, u jednom Centru za kulturu koji je zaista prestižan u našem gradu sa svim sadržajima koji trebaju jednom duštvu. U 47 godina mog prisustvovan u ovom Društvu, mogu reći da smo ipak postigli svoj cilj. Naravno, to nije ni blizu onoga što mi želimo – reprezentativnu ustanova koja će ne samo u RS već i u BiH i regionu važiti za prestižnu. Najvažnije je da se kaže da se u SKUD-u „Semberija“ ne plaća ništa, ko god želi da nauči igrati, svirati, pjevati, tkati, može kod nas da nauči besplatno“, objasnio je Perkić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

VRIJEME DANAS sunčano i vruće

Pretežno sunčano i vruće. Kasnije popodne i uveče na zapadu postepeno naoblačenje. Tokom noći na zapadu oblačno uz...

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...