JANKOVIĆ: Ponosan sam na uspjehe učenika i nastavnika OŠ u Dvorovima kod Bijeljine

Datum:

Share post:

Osnovna škola ,,Dvorovi„ u Dvorovima otvorena je 1854. godine.

Prva škola imala je jednu prostoriju koja je služila i kao učionica i kao učiteljev stan. Škola je radila do 1876. godine,  a onda je školska zgrada u ratu porušena, a početkom 1881. godine otvorena je Osnovna škola koja je radila do 1973. godine kada je sagrađena nova školska zgrada.

U selu nije bilo puno djece pa je škola  radila kao područno odjeljenje prvo Osnovne škole ,,Mirko Filipović„ iz Bijeljine, a potom kao područno odjeljenje OŠ ,,Radojka  Lakić„ , od 1992.godine škola nosi naziv OŠ ,,Sveti Sava„ iz Bijeljine, a od 2003. godine škola funkcioniše kao samostalna.

ŠKOLA DANAS

TESTNA REKLAMA

Školu pohađa 426 učenika raspoređenih u 20 odjeljenja.  U poslednjem periodu  škola iz Dvorova na čelu sa  direktorom ove ustanove Čedom Jankovićem može se pohvaliti izvanrednim uspjesima  učenika i nastavnika na raznim takmičenjima. Takođe ova škola je za veoma kratak period postala jedna od najuređenih škola u Semberiji.

„Osvojili smo 2. mjesto u polufinalnom takmičenju međunarodnog kviza, Znameniti Srbi„ , imamo zapažene rezultate  na kulturnoj manifestaciji ,,Višnjićevi dani„ u recitovanju, besjedništvu , literarnim radovima. Osvajamo nagrade na različitim likovnim konkursima kao što su ,,Majske smotra likovnog stvaralaštva„, Republiko Srpska u srcu te nosim tobom se ponosim„.Došli smo do polufinalnog takmičenja u kvizu..Nauči se čovječe„ , osvajali nagrade na takmičenju horova osnovnih škola, , iz različitih sportskih disciplina, zatim iz istorije, srpskog jezika, pravoslavne vjeronauke i drugih predmeta, rekao je za Dešavanja u Bijeljini Čedo Janković direktor škole.

Škola  uspješno sarađuje na realizaciji brojnih aktivnosti u okviru različitih projekata kao što su:  ,,Škola za 21. vijek,,  ,,Dositej-učenje po modelu 1:1“ (opremljeno je pet učionica računarskom opremom),  ,,Čitalići„(promocija čitalaštva ,razvijanje i njegovanje ljubavi prema knjizi  i pisanom izražavanju), ,,Briga o djeci-zajednička odgovornost i obaveza „ , ,,Referalni mehanizam podrške djeci u školama RS“ , ,,Uspostavljanje porodične grupne konferencije„, kaže Janković.

’’Posebno sam  ponosan na naše roditelje, sa kojima imamo izvrsnu saradnju i  pomoću kojih smo uspješno realizovali brojne humanitarne akcije kao što su prikupljanje novčanih sredstava za kupovinu novogodišnjih paketića za djecu sa Kosova i Metohije, kao i  za izgradnju Centra za djecu ometenu u razvoju u Kosovskoj Mitrovici,  pomoć u liječenju teško oboljelih osoba, prikupljanje pomoći za djecu u Sigurnoj kući. Takođe roditelji naših učenika  su ugostili djecu  sa područja Kosova i Metohije itd. Kada govorimo o infrastrukti škole, konstatno radimo na tome, dosta toga smo uradili i planiramo uraditi , a možemo reći da škola već i sada pruža odlične uslove za rad i boravak samih učenika i nastavnika.“ – otkriva nam direktor ove ustanove Čedo Janković.

’’Sve navedeno potvrđuju rezultati dosadašnjeg rada učenika i zaposlenih u ovoj ustanovi.U školi se razvija i podstiče saradnja sa drugim ustanovama  i organizacijama ; podstiče razvoj škole pridobijanjem drugih za ostvarivanje zajedničkih interesa. Ovakvim radom jasno je da je došlo do podizanja kvaliteta nastave i uslova u školi , zdravog okruženja, dobre  afirmacije i ugleda same škole kao institucije’’, zaključio je Jenković

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MIGRANTI u Bijeljini – Sve ih više i u Hercegovini

Migranti su opet zaprijetili granicama BiH. Zadnjih dana sve više naviru na sjeveroistoku i sjeverozapadu. Graničari kažu da...

PETROVIĆ: ’’Sistem te laže, ne veruj šta ti kaže, ovaj život je borba, od rođenja do groba, zato ustani odmah!’’

Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića organizovali su mirne proteste...

MALETIĆ otvorio danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“

Pomoćnik ministra poljoprivrede Zoran Maletić otvorio je danas Međunarodni poljoprivredni simpozijum „Agrosim 2022“ na kojem učestvuju stručnjaci iz...

LOPARE: JOVANI – SLAVA CRKVE U TOBUTU

U Tobutu kod Lopara obilježen je praznik Začeće Svetog Jovana Krstitelja – Jovani, krsna slava tobutske crkve Svetog...