Janko Dujmušić je nova nada šamačkog DEMOS-a : „Omladino, hajde da prodrmamo Šamac!“

Datum:

Share post:

„Po meni je najveći problem to što mladi odlaze. I to, ne da oni odlaze iz Šamca u neke veće gradove, to bi nekako bilo i razumljivo. Odlaze iz Republike Srpske – odlaze u Njemačku, Austriju, Švajarsku, to je ono što je porazno. Ne mogu da kažem da mogu to da zaustavim, ali boriću se da baš oni koji razmišljaju da odu kažu šta je potrebno da ostanu, da se i njihov glas čuje.“, kaže ovo dvadesetpetogodišnji Janko Dujmušić, nova nada šamačkog DEMOS-a, koji je u politici nepunih mjesec dana.

„I ja sam do skora bio neko ko se nije pretjerano zanimao za politiku. Oduvijek se bavim sportom, igram i fudbal za naš lokalni Borac iz Šamca, bavio sam se i borilačkim sportovima, studiram. To je djelovalo daleko od mene. Međutim, shvatio sam da politika nije ništa drugo do naš svakodnevni život. A u njemu moramo učestvovati. „

Ne krije da je zadovoljan onime što je vidio do sada u politici, barem kada je u pitanju stranka kojoj pripada – DEMOS.

„Prije sam govorio da nikada nisam sreo političara koji je dobar čovjek. Međutim, to se promijenilo kada sam upoznao Nedeljka Čubrilovića i Čedu Stojanovića. Dopalo mi se kod njih to što nisu nekakve medijske ličnosti – kod njih nema drugog lica, to su što jesu. Čubrilović je vrlo pristupačan, učtiv čovjek, gospodin. Čedomir takođe. S njima nema maski – neposredni su i iskreni. DEMOS u Šamcu ima jednu realnu politiku, ne pričamo bajke. Rekao bih da smo dobar i pošten tim, bez trulih jabuka“, kaže Janko.

TESTNA REKLAMA

Kandidat je za Parlamentarnu skupštinu BiH, ali, kako sam kaže, u ambicijama je, kao i u životu – realan.

„Ma znam ja da ja neću postati parlamentarac, nisam zato ušao u politiku i pristao da budem na listi. Mene ovdje svi znaju, znali su i mog djeda po kojem sam dobio ime, kuća nam je ovdje jedna od najstarijih. Moje ambicije su lokalne, za sebe volim reći da sam lokal-patriota, ali ovi izbori su jedan dobar početak, od kojeg očekujem samo da se mladi pokrenu. Mali je ovo grad, daj Bože da nam ovdje ima 3000 ukupno, oko 15.000 na cijeloj opštini, a mladi nisu ni svjesni koliko mogu – hajde da prodrmamo Šamac!“, kaže on.

Kako kaže, ne traži od omladine da glasa za njega.

„Mislim, nisam lud, volio bih da mi daju glas, ali ni od koga to ne tražim. Samo im kažem – izađite na izbore, recite i vi nešto, sad se pokažite, ovo je najbolja prilika. Nisam od onih što će da obećavaju kule i gradove, mislim da ni ljudi oko mene nisu takvi. Ovdje je beton i nas par hiljada na njemu. Moramo malo da se pokrenemo, a to je sve što tražim od omladine“, dodaje.

Privatno, Janko kaže da vodi zdrav život – ne puši, ne pije, redovno trenira dva puta dnevno, a uz to je i apsolvent na Pedagoškom fakultetu, smjer razredna nastava u Brčkom. I njegove stranačke kolege za njega imaju samo riječi hvale.

„Zovemo ga nova snaga DEMOS-a! Definitivno je unio jednu novu energiju u odbor – maksimalno je posvećen, vrijedan, sve ga zanima, time i nas gura da damo sve od sebe. Ovdje ima i iskusnih političkih „vukova“, koji su decenijama u politici, ali su svi saglasni da je Janko neko s kim DEMOS može da se ponosi, ne samo sad, nego i u budućnosti“, kažu o svom kolegi u opštinskom odboru DEMOS Šamac.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U bijeljinskoj Biblioteci promovisan roman Saše Terzića „Miloš i akmače“ (foto)

U prepunoj sali Narodne biblioteke "Filip Višnjić", promovisan je roman Saše Terzića "Miloš i akmače", o ratnom komandantu...

DNEVNI HOROSKOP za 2. februar

OVAN POSAO: Danas nije vaš dan. Pojačana nervoza. Ipak ćete uspeti da obavite neke osnovne stvari, za danas se...

RK BIJELJINA: Marko Jevtić u Španiji (foto)

Marko Jevtić koji je ponikao u RK Bijeljina, potpisao je za Španski klub Bidasoa Irun. Posle uspješne epizode u...

Predstavljeni Samsung Galaxy S23 telefoni, šta je sve novo

Južnokorejski Samsung je zvanično objavio svoju najnoviju seriju flegšip telefona, koja stiže sa određenim poboljšanjima. U okviru svoje Galaxy...