JAKO NEVRIJEME POGODILO BANJICU (foto)

Datum:

Share post:

Jako nevrijeme pogodilo je sinoć oko 20.00 časova Semberiju, a najteže posljedice ostavilo je u mjesnoj zajednici Banjica, gdje se izlila rječica Tavna i drugi bujični vodotoci, poplavivši nekoliko stambenih i pomoćnih objekata, ambulantu porodične medicine, prostorije mjesne zajednice, kao i poljoprivredno zemljište. Bujica je oštetila i putnu infrastrukturu, uključujući mostove, a na puteve i u domaćinstva nanijela velike količine kamena. U nevremenu je oštećena i elektro-infrastruktura.

Mašine za raščišćavanje su, po nalogu gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, od jutros na terenu i uklanjaju nanose sa lokalnih puteva.

Na teren su još u toku noći izašli i pripadnici gradskog Odsjeka civilne zaštite, a u saradnji sa Savjetom mjesne zajednice Banjica, na ovo područje biće upućena Komisija za procjenu šteta na objektima i poljoprivrednom zemljištu, odnosno, stručna lica iz Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Gradske uprave radi utvrđivanja i saniranja oštećenja na putnoj komunikaciji.

Gradsko Odjeljenje za poljoprivredu će formirati Komisiju za procjenu štete na poljoprivrednim usjevima, koja će utvrditi štetu u gazdinstvima u dijelovima Semberije pogođenim nevremenom prethodnih dana.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KUP RS “DR MILAN JELIĆ”: Radnik dočekuje Borac, Zvijezda 09 ide u Laktaše

Osmina finala Kupa "dr Milan Jelić" počinje sutra sa prvih pet utakmica ove faze takmičenja. Zbog drugih obaveza,...

Aleksandar Mitrović gospodar vazdužnog prostora iznad Teherana

Srbin dao sedam golova na prvih osam utakmica u dresu Al Hilala Uvek postoji opasnost da neko konstatuje kako...

LOPARE: U SREDNJOŠKOLSKOM CENTRU “VUK KARADžIĆ” INSTALIRA SE SOLARNA ELEKTRANA

U Srednjoškolskom centru  “Vuk Karadžić” Lopare instalira se solarna elektrana snage 25 /KW/ kilovata. Navedena elektrana je rezultat sprovođenja...

BIJELJINA: Prodaja dječijih slika za izgradnju dječijih igrališta (foto)

U toku je Dječija nedjelja, te će tim povodom u četvrtak 5. oktobra 2023. godine sa početkom u...