Izvršeno poribljavanje kanala „Dašnica“ u Bijeljini (video)

Datum:

Share post:

Članovi Sportskog ribolovnog društvo “Riba” iz Bijeljine danas su u kanal Dašnica pustili oko 250 kilograma šaranske mlađi.

Predsjednik Društva Miodrag Đukić, rekao je da se praksa poribljavanja vrši dva puta godišnje, u proljetnom i jesenjem periodu.

„Danas puštamo oko 250kg šaranske mlađi, veličine od 200-250 grama i poribljavanje se vrši u skladu sa svim propisanim normama. Mlađ je uzeta iz uzgajališta koje se bavi uzgojom šarana, posjedujemo sva veterinarska uvjerenja, preglede…Odlučili smo da poribljavamo ovaj dio kanala, jer se u prethodnom periodu pokazao poveći broj prirasta riba, odnosno, značajno je obogaćen riblji fond na kanalu“, rekao je Đukić.

Kanal Dašnica, kao i rijeke na području Semberije, bogate su raznim vrstama ribe, kao što je šaran, som, smuđ, kečiga i ostale vrste bijele ribe.

Kada je riječ o dozvolama za pecanje, Đukić je istakao da je cijena ostala nepromjenjena u odnosu na proteklu godinu, odnosno, za lica starija od 65 godina, cijena iznosi 53KM, a za mlađe od 65 godina iznosi 98KM.

„Ove godine je uvedena obaveza polaganja ribarskog ispita i na ime polaganja ispita, oni koji su prethodnih godina imali dozvolu, doplaćuju još 10KM resornom ministarstvu i time dobijaju dozvolu, a oni koji ranije nisu imali dozvolu, na cijenu dozvole uplaćuju još 30KM i obavezni su da izađu na ispit koji će biti organizovan u Bijeljini“, kaže Đukić.

Uređeni i rekonstruisani kanal Dašnica od danas je bogatiji ribljom mlađi, a poribljavanju kanala Dašnica najviše su se obradovali sportski ribolovci, koji svoje penzionerske dane provode pecajući na kanalu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...