Izloženi radovi učesnika ovogodišnje Umjetničke kolonije u Bijeljini

Datum:

Share post:

Izložbom radova u Centru za kulturu “Semberija” večeras je zatvorena ovogodišnja Deveta likovna kolonija u Bijeljini koju je organizovala Turistička organizacija Bijeljina, pod pokroviteljstvom Gradske uprave Bijeljina. Izložbu je otvorio Božidar Vitas, fotoreporter, koji već devet godina objektivom bilježi sve najznačajnije trenutke na bijeljinskim likovnim kolonijama.
Izloženo je ukupno trideset radova koje je naslikalo dvadeset umjetnika iz Srbije i deset likovnih stvaralaca iz Bijeljine i Semberije.

Simo Laketić, pomoćnik direktora Turističke organizacije Bijeljina kaže da je ova kolonija bila izuzetno uspješna, te da je ona predstavljala i jedno lijepo druženje umjetnika iz različitih sredina i gradova.

 “Ovo je samo jedna od manifestacija koje organizuje Turistička organizacija Bijeljina tokom godine. Raduje nas veliko interesovanje za učestvovanje na ovoj koloniji. Fundus Turističke organizacije i Gradske uprave se obogaćuje svake godine novim slikama i to je vrijednost koja ostaje gradu”, istakao je Laketić.

Olivera Lola Adžić, rođena Lozničanka, stanovnik Beograda, kaže da drugi put učestvuje na Likovnoj koloniji u Bijeljini.
“Slikala sam floralne motive, jer sam bila u nekom romantičnom raspoloženju. Nadam se da će moje slike obradovati zaljubljenike u likovnu umjentost. To su motivi jedne čarobne livade koja odiše i treperi svjetlošću, milozvučjem tonova, sva usaglašena u harmoniji boja. Druga slika je razigrani buket u prozoru. Ovdje u Semberiji posebno me inspirišu plodne semberske ravnice, pitomi ljudi i žitorodna zemlja. Predana sam svom poslu. Slikam već pet godina. Izlagala sam u Sankt Petersburgu,Moskvi,  Istanbulu, Rumuniji i na domaćoj likovnoj sceni. Bavim se etno i foklornim temama, a posebno me inspirišu Srbi u kolu, razigrani, raspjevani, sa osmijehom na usnama”, kaže Lola Adžić.
Olivera Lola Adžić

TESTNA REKLAMA

Ljubiša Pustivuk, jedan od osnivača Udruženja likovnih umjetnika “Sveti Luka”,  kaže da ga u likovnoj umjetnosti posebno inspiriše svjetlost i unutrašnja snaga koja zrači iz likova koje portretiše. Nakon rata, kako kaže, živio je od slika, prije svega od portreta, i na taj način je prehranjivao porodicu.  Posebno ga je inspirisao lik Patrijarha Pavla, tako da su taj portret  mnogi ocijenili najvećim ocjenama.Trenutno se, kako kaže, bavi tatu tetovažom.
Ljubiša Pastivuk

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆ U BIJELJINI: Gradonačelnik Petrović se odlično nosi sa svim izazovima koji potiču iz domena politike (foto)

Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini, prisustvovala i potpredsjednik PDP RS i kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić koja...

BIJELJINA: Održano Pantelinsko duhovno veče (foto)

Večeras je u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" održano Duhovno veče u sklopu Pantelinskih dana. Duhovnoj večeri...

BIJELJINA: Delegacija SPS na manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče“

Delegacija SPS Bijeljina prisustvovala je večeras kulturnoj manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče” u Bijeljini. Delegaciju bijenskog SPS su predvodili dr...

ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Semberija ima veliki potencijal da bude najrazvijenija regija u BiH (foto)

Mirko Šarović, predsjednik SDS RS i kandidat za Srpskog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, prisustvovao je večeras...