IZBORI U PDP: Draško, Jelena ili neko treći…!?

Datum:

Share post:

Ko preuzima PDP: Kandidatura Trivićeve i dalje pod upitnikom

Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, trenutno je jedini visoki funkcioner PDP koji je javno pokazao ambiciju za preuzimanje dužnosti predsjednika te stranke, saznaje Srpskainfo.

Izvori Srpskainfo iz vrha PDP otkrivaju da je već formirana Radna grupa za organizaciju i provođenje predstojećih unutarstranačkih izbora, te da je, trenutno, kako kažu, Draško Stranivuković jedini koji je, prema njihovim riječima, javno pokazao želju za upravljanje PDP u narednom periodu.

– Pretpostavlja se da će biti više kandidata za mjesto novog predsjednika PDP. Ono što je do sada poznato jeste to da će predsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka, Draško Stanivuković, sigurno biti jedan od kandidata – otkrivaju naši izvori.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

PROČITAJTE JOŠ

– Jelena Trivić se još nije izjasnila oko toga da li će se kandidovati za predsjednika PDP na predstojećim unutarstranačkim izborima. Trivićeva se zvanično i dalje vodi kao član Predsjedništva PDP, ali se nije pojavljivala na posljednjim sjednicama najviših stranačkih organa i predsjedništva stranke – ističu izvori Srpskainfo.

TESTNA REKLAMA

Jelena Trivić, inače, juče se nije javljala na naše telefonske pozive, pa smo tako ostali uskraćeni za njen komentar o tome da li će se kandidovati za predsjednika PDP na predstojećim unutarstranačkim izborima.

S druge strane, aktuelni predsjednik PDP, Branislav Borenović, za Srpskainfo kaže da se planirane pripreme za provođenje unutarstranačkih izbora odvijaju po predviđenoj dinamici, te da će PDP, kako ističe, time još jednom pokazati svoj demokratski kapacitet.

– Stranka će ove godine, po statutu, dobiti novog predsjednika i sve se odvija u skladu s predviđenom procedurom – kaže Borenović.

“BORENOVIĆ NAJBOLJI PREDSJEDNIK”

Kako za Srpskainfo otkrivaju odlično obaviješteni izvori iz vrha PDP, iako je izmjenama stranačkog statuta predviđeno da nakon drugog četvorogodišnjeg mandata na čelu stranke dođe do promjene predsjednika, iz pojedinih stranačkih odbora PDP stižu poruke da ne bi imali ništa protiv toga da aktuelni stranački šef Branislav Borenović ostane na toj poziciji još jedan mandat.

– Pojedini stranački odbori smatraju da je Borenović najbolji izbor za lidera PDP i u narednom periodu, odnosno da ne bi trebalo da dođe do promjena na čelu stranke – otkrivaju naši izvori.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Agrarni budžet u Srpskoj veći za 105 miliona KM, ratari zadovoljni podjelom sredstava

Prvi krug sastanaka poljoprivrednika i resornog ministarstva dao je poljoprivrednim proizvođačima razlog za zadovoljstvo. Naime, agrarni budžet za ovu...

Planinari PD ’’Povlen’’ iz Valjeva u posjeti PED ’’Majevica’’ (foto)

U subotu i nedjelju (28 i 29 januara 2023.) članovi pobratimskog Planinarskog društva ’’Povlen’’ iz Valjeva bili su...

DODIK: Dosadašnji Gradonačelnik, osim svojih ličnih hirova, ništa drugo nije ni pokazao u Bijeljini (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraveći danas u Bijeljini na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima govorio je i o...

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad (foto)

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad - Osnivač Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić imao je izuzetnu...