“IZBORI NAJKASNIJE U SEPTEMBRU”: Vučić čeka javni skup 26. maja da saopšti niz značajnih odluka

Datum:

Share post:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će izbori biti održani najkasnije u septembru i da će na skupu 26. maja, na koji je pozvao građane, biti saopšteno niz značajnih odluka.

Vučić je najavio da će na skupu 26. maja predložiti kako da Srbija ide naprijed, uključujući i to “kako da se oslobodi patološke mržnje koja je prisutna”.
On kaže da država čini sve da prevaziđe posljedice tragedija koje su je zadesile početkom maja.

– Mi preduzimamo mjere i te mjere su veoma ozbiljne – rekao je Vučić novinarima u Duvaništu kod Smedereva, gdje je danas sa ministrom policije Srbije Bratislavom Gašićem prisustvovao prikazu oružja koje su od 8. maja do danas predali građani.

Kada je riječ o protestima na koje je građane pozvala opozicija, a koji su uslijedili nakon tragedija u Beogradu i Mladenovcu, Vučić je rekao da država Srbija vodi politiku odgovornosti, da se ne služi lažima i da se u Srbiji neće dogoditi novi Majdan.

Vučić je rekao da kao predsjednik ima obavezu da poštuje svaki politički skup i da obrati pažnju na opozicione zahtjeve i na to šta se može učiniti.
Govoreći o noćašnjem napadu maloljetnika na ženu i njenog sina u Novoj Crnji, Vučić je rekao da i taj napad govori koliko je važno da se oduzme nelegalno oružje.

– Ogromno zlo je napravio. Ljudima se još bore za život. Zamislite šta bi se desilo da je još imao oružje – rekao je Vučić i naglasio da cijelo društvo mora da pokaže odgovornost i da se nastavi rad na predaji oružja.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

GRADOVI SA NAJVIŠE KREDITA: Banjaluka 56,1, Doboj 46, Bijeljina 27,3 miliona KM

Banjaluka i Doboj imaju najviše kredita: Informacija o stanju javnog duga BiH otkriva da se Srpska zadužuje skuplje...

DODIK: „Srpska stabilna, poštujemo Ustav i Dejtonski sporazum“

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je Srpska institucionalno stabilna i da poštuje...

Ljubiša Petrović pozvao Viškovića i ministre Minića i Košarca na razgovor u Bijeljini o otkupnoj cijeni pšenice

Saopštenje Gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića prenosimo u cjelosti: "Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović je uputio poziv predsjedniku Vlade Republike Srpske...

VODE SRPSKE: Upozorenje – Mogućnost izlivanja bujičnih vodotoka zbog najavljenih čestih padavina i lokalnih nepogoda

Saopštenje JU "Vode Srpske" prenosimo u cjelosti: "Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda do 12. juna se u cijeloj Republici...