Izbor novog Savjeta ministara BiH 25. januara

Datum:

Share post:

„Imaju formalno 23 stabilne ruke“ Izbor novog Savjeta ministara BiH 25. januara

Lider stranke Narod i pravda Elmedin Konaković nada se da će novi Savjet ministara biti izabran u srijedu, 25. januara kada će biti održana sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Konaković je rekao da većina u Predstavničkom domu nije upitna jer stranke koje su predložile ministre i čine koaliciju “sada formalno imaju 23 stabilne ruke”.

On je demantovao tvrdnje pojedinaca da je kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić “čovjek predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika”.

– To što Hurtić dobro sarađuje sa institucijama u Doboju i Republici Srpskoj, to što je izabran za ministra u Vladi Srpske, smatram njegovom sposobnošću, visprenošću i boljim dijelom implementacije sporazuma Pokreta za državu – rekao je Konaković za sarajevsko Oslobođenje.

i da će biti ispoštovana ustavna nadležnost Parlamentarne skupštine BiH, Komisije za koncesije i nekih drugih tijela koja na to daju saglasnost.

Govoreći o SDA, Konaković je rekao da je problem ove stranke i njenog lidera Bakira Izetbegovića to što konstantno kreću sa premisom kako nekome nešto daju, smatrajući BiH “svojom zemljom, pa su nešto dali Hrvatima i Srbima”.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: oslobođenje.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...