ISTORIJSKA POBJEDA LAVICA PROTIV ZAGREBA U WABA LIGI

Datum:

Share post:

Prije dvije večeri je u dvorani Tehničke škole u Brčkom ispisana još jedna divna stranica košarkaške istorije u Brčkom. Košarkašice KK Lavovi Brčko ostvarile su prvu međunarodnu pobjedu na domaćem terenu za svoj klub, prvu domaću pobjedu bilo koje košarkaške ekipe iz Brčkog na međunarodnoj sceni. U fantastičnoj atmosferi, sa fenomenalnom podrškom publike sa tribina, u okviru četvrtog kola WABA Superlige savladana je ekipe ŽKK „Zagreb“ iz Zagreba rezultatom 64:63 po četvrtinama 25:22, 21:11, 7:11, 11:19.

Silovito su krenule Lavice u meču protiv Zagrepčanki, nametnule ritam igre koji im je od starta meča omogućio rezultatsku prednost. Nošene fantastičnom podrškom sa tribina Lavice predvođene sjajnom Natašom Savić u prvom poluvremenu prosto su nadigrale svoje suparnice, kod kojih je sav kvalitet prikazala kapiten Lea Miletić. O kakvoj superiornosti se radilo u prvom poluvremenu govori i činjenica da su košarkašice Lavova pred sam kraj druge četvrtine ostvarile i maksimalnu rezultatsku prednost na ovom meču od 19 poena prednosti 46:27, međutim pad koncentracije u posljednjoj minuti iskusne gošće koriste za mini seriju 6:0 i na pauzu se odlazi sa rezultatom 46:33.

Pad u igri i dosta grešaka tokom treće i početkom četvrte četvrtine košarkašice Zagreba koriste da dođu do minimalnog rezultatskog zaostatka. U tim momentima teško se dolazilo do realizacije kod obje ekipe, kod Lavica, odgovrnost u tim momentima preuzimaju kapiten Milica Đokić i  najefikasnija u brčanskoj ekipi Iva Karišik. Sama završnica bila je baš onakva kakva i treba da bude za ovakav spektakl. Rezultatski neizvjesna sa publikom na nogama. Pri rezultatu 62:61 Milica Đokić pogađa dva slobodna bacanja, nakon toga gošće realizuju napad u posljednjim sekundama posjeda preko Tonke Jakšić, koja na 7 sekundi prije posljednjeg zvuka sirene pri rezultatu 64:63 pravi faul za dva slobodna bacanja Ive Karišik, koja nije uspjela da ih realizuje, ali zato dolazi do ofanzivnog skoka i veliko slavlje za veliku pobjedu moglo je da počne!

Zaslužena pobjeda Lavica, istorijska pobjeda. Nakon prve pobjede na međunarodnoj sceni u Nikšiću u okviru 8. kola WABA lige, upisana je i prva međunarodna pobjeda na domaćem terenu protiv predstavnika Hrvatske ekipe Zagreba. Sjajnu sezonu imaju brčanske košarkašice.

Predvođene trenerom Aleksandrom Bližnjaković za KK Lavovi nastupile su: Anđela Bekić, Valentina Došić, Tamara Šarenac, Milica Đokić, Mirela Halilović, Sara Đokić, Nataša Savić, Iva Karišik, Ana Đokić, Jelena Lazarević, Ajla Redžović i Ksenia Vukić.

Naredni meč u okviru WABA lige košarkašice Lavova igraju ponovo na domaćem parketu u Brčkom u subotu, 18. februara. Protivnik će biti sjajna ekipa Budućnosti iz Podgorice, i biće to sjajna prilika za novi košarkaški spektakl u Brčkom.

Prvi naredni meč koji očekuje Lavice na rasporedu je već u subotu, 4. februara , biće to derbi u okviru Prvenstva Bosne i Hercegovine. Košarkašice Lavova gostuju u Banja Luci gdje ih očekuje susret sa jedinim neporaženim sastavom u dosadašnjem dijelu sezone, ekipom Orlova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na današnji dan prije 32 godine ODBRANJENA vojna fabrika „Pretis“

Iz Udruženja građana boraca i njihovih potomaka Treće sarajevske brigade VRS izdato je saopštenje o istorijskim događajima iz...

PETROVIĆ: Regulacioni planovi Bijeljine na javnoj raspravi – privredni razvoj se nastavlja (foto)

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na temu izrade regulacionih planova „Agro-tržni centar“ i „Industrijska zona 4“...

ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: Srpska zvala, narod se odazvao – ne priznajemo nikakve lažne rezolucije (foto)

Republika srpska zvala, narod se odazvao - sa veličanstvenog skupa poručeno: ne priznajemo nikakve lažne rezolucije Oko 50 000...

SINIŠA PAJIĆ: Čast je pjevati za našu Republiku Srpsku i našu Srbiju

Siniša Pajić iz Bijeljine je profesor solo pjevanja i zaposlen je od 2010 godine u Muzičkoj školi „Stevan...