Islamska zajednica BiH organizuje pomoć narodu Republike Turske i Sirije nastradalom u zemljotresu

Datum:

Share post:

Islamska zajednica će nakon džuma-namaza u petak, 10. februara, u svim džamijama u domovini i dijaspori organizirati sergiju za pomoć narodu Republike Turske i Sirije nastradalom u zemljotresu.

„Prikupljena sredstva poslužit će kao interventna pomoć nastradalom stanovništvu i saniranju posljedica zemljotresa“, saopćila je Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice.

Istog dana, hatibi će uputiti poruku saosjećanja i solidarnosti s braćom i sestrama iz bratskih zemalja Turske i Sirije, koji ovih dana prolaze kroz teške nedaće i iskušenja.

„Ovih dana s dubokim bolom i zabrinutošću gledamo prizore razornih zemljotresa koji su pogodili Republiku Tursku i Siriju. Tragedija ovih razmjera nije zapamćena niti zabilježena u novijoj povijesti. Broj poginulih u dva razorna potresa povećava se iz sata u sat, a deseci hiljada ljudi su ozlijeđeni. Potresi su za sobom ostavili na hiljade stradalnika bez krova nad glavom. Sa zemljom su sravnjeni čitavi stambeni blokovi, uništeni su komunalna infrastruktura i saobraćajnice. I dalje traje velika akcija spašavanja, a hladno vrijeme ometa spasioce u potrazi za preživjelima. Ove zemlje potresla je najveća prirodna katastrofa u posljednjih sto godina, a zbog razornih zemljotresa u Republici Turskoj je proglašena sedmodnevna žalost“, dodaje se u saopštenju.

Dešavanja u Bijeljini
Ouvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SINIŠA PAJIĆ: Čast je pjevati za našu Republiku Srpsku i našu Srbiju

Siniša Pajić iz Bijeljine je profesor solo pjevanja i zaposlen je od 2010 godine u Muzičkoj školi „Stevan...

Biciklisti prvu etapu trke završili u Bijeljini – pobjednik biciklista iz Australije (foto)

Učesnici 18. međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" stigli su u Bijeljinu. Biciklista iz Australije Dilan Hopkins, pobjednik je prve etape...

OSTOJIĆ, BO RS: Nismo genocidan narod – Svekoliki srpski narod protiv onoga što nam se pokušava staviti kao etiketa

Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, izrazio je zahvalnost velikom broju građana Srpske što su se odazvali...

DODIK: Ne želimo da živimo s vama koji hoćete da kažete da je srpski narod genocidan

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, poručio je sa Trga Krajine u Banjaluci da se u Srebrenici jula 1995....