Dok je malo prljavštine na vašem prilazu normalna pojava i većina ljudi to može tolerisati, mrlje od ulja teže je ignorisati.

Ako parkirate automobil na prilazu kuće, izlijevanje ulja će se sigurno dogoditi, stoga je ključno znati kako ga se riješiti.

Stručnjaci firme Terraform Driveways tvrde da uklanjanje fleka od ulja ne mora biti težak posao.

Na svojoj veb stranici su objasnili da deterdžent za pranje veša, uključujući verzije u prahu, sadrži “površinsko aktivne tvari”. Ove molekule povećavaju sposobnost miješanja vode i drugih tvari, čineći ga efikasnim u otapanju prljavštine i ulja.

– Zapamtite da je ulje hidrofobno pa površinski aktivna tvar može pomoći u skidanju – navodi Terraform Driveways.

Postupak čišćenja prilaza

Ulijte deterdžent na fleku, ostavite 30 minuta, a zatim istrljajte tvrdom žičanom četkom. Ako imate deterdžent za pranje veša u prahu, Terraform Driveways predlaže da ga pomiješate s toplom vodom kako biste stvorili pastu koju možete nanijeti na fleku od ulja. Ostavite pola sata i istrljajte četkom. Crijevom isperite višak ulja i deterdženta. Nakon što se osuši, provjerite ima li ostataka i trebate li ponovno tretirati fleku od ulja.

Ako imate vlažnu fleku od ulja na prilazu, možete je očistiti sodom bikarbonom. Terraform Driveways tvrdi da soda bikarbona ima upijajuća svojstva i efikasna je za ulje koje je još mokro.

Napravite pastu od sode bikarbone i tople vode i nanesite je na fleku od ulja. Ostavite pastu oko 30 minuta. Ako se radi o velikoj površini, smjesu možete ostaviti i preko noći. Nakon što ostavite smjesu da se stegne, koristite tvrdu četku za ribanje dok se ne očisti.

Takođe možete uzeti I malo deterdženta za posuđe kao pomoć pri ribanju. Nakon što fleka nestane, isperite svoj prilaz čistom vodom, piše Express.co.uk, prenosi Avaz.s

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: express.co.uk

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име