IRB prodaje pet miliona akcija u ''Našoj banci''

Datum:

Share post:

Investiciono – razvojna banka (IRB) Republike Srpske oglasila je da prodaje udio u „Našoj banci“, nekadašnjoj „Pavlović International banci“, po cijeni od 5,2 miliona maraka.
 

Akcije koje IRB prodaje su iz portfelja Akcijskog fonda i Fonda za restituciju i to pet miliona akcija što je 20,9 odsto od ukupnog broja akcija „Naše banke“.

Cijena po kojoj prodaje jednu akciju je 1,05 KM.

Metod prodaje je nalogom „sve ili ništa“.

Datum prodaje je svakog radnog dana od 24. avgusta do realizacije prodajnog naloga, a najkasnije do 28. avgusta ove godine.

TESTNA REKLAMA

 

IRB Naša banka

Većinski vlasnici „Naše banke“ su „Galens Invest“ Novi Sad i „Pavgord“ Foča koji imaju nešto više od po 29 odsto akcija sa pravom glasa.

“Pavlović banka” zvanično više ne postoji od 7. novembra prošle godine, od kada posluje pod novim nazivom „Naša banka“.

„Naša banka“ ima kapital koji iznosi 23,8 miliona KM, a prošlu godinu završila je sa dobiti od 24.379 KM.

Promjene u “Pavlović banci” počele su kada je dio akcija te banke kupio „Batagon International“ u martu prošle godine. Nakon što je toj kompaniji propao pokušaj da kupi potraživanja Srpske od FG “Birač”, odustali su od daljeg ulaganja banku.

Nakon toga, akcije banke u julu 2019. kupile su firme „Pavgord“ Foča i „Galens“ Novi Sad, te postali vlasnici skoro 60 odsto akcija sa pravom glasa.

Dešavanja u Bijeljini
​Izvor: capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...