iPhone ima zanimljivu i korisnu prečicu

Datum:

Share post:

Ukoliko imate iPhone i koristite ga kao baterijsku lampu, iOS u svojim podešavanjima ima opciju koja će olakšati korišćenje telefona na ovaj način, ali i za neke druge potrebe.

Svojevrsna skrivena iPhone funkcija nosi naziv „Back Tap“, a predstavljena je u okviru iOS 14 verzije softvera. 

Funkcija omogućava brzo obavljanje određenih akcija – na primjer, kreiranje skrinšotova ili pokretanje kamere – jednostavnim tapkanjem/pritiskom poleđine telefona.

Ovo je koristan dodatak, koji mnogima olakšava upotrebu iPhonea, a oni koji omoguće Back Tap mogu da ga pretvore u prilagođeni taster i koriste za različite akcije, uključujući i pretvaranje u baterijsku lampu za osvjetljavanje, prenosi PC Press.

TESTNA REKLAMA

Kako biste aktivirali funkciju, idite u podešavanja svog iPhone uređaja i na opcije Accessibility > Touch > Back Tap. Ovde imate opciju za pokretanje akcija (na primjer, baterijske lampe) i možete da izaberete da to učinite sa dva ili tri pritiska prstom. Iako su dva pritiska obično brža, oni mogu da dovedu i do slučajne aktivacije podešene funkcije.

Nakon što ste izabrali opciju tapkanja/pritiska, izaberite opciju „Flashlight“ ili neku drugu akciju koju želite. Postoji više od 30 opcija, među kojima je Siri asistent, kreiranje skrinšota, otvaranje povećala, uključivanje prevoda u realnom vremenu i drugo.

Znaćete da ste sve podesili kako treba, kada se pojavi plava kvačica desno od izabrane akcije. Na ovaj način je moguće podesiti dvije prečice – jedna se aktivira sa dva pritiska na poleđinu, dok se druga aktivira sa tri pritiska, piše CNet.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: pixabay.com
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

UROŠ RADAN iz Bijeljine SEDMI na EP u karateu na Kipru (foto)

Na Kipru je održano Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, a jedan od takmičara...

Nastavljena uspješna saradnja TO Bijeljina i PED ’’Majevica’’ (foto)

Turistička organizacija Grada Bijeljina je bila gost Planinaesko ekološkog društva – PED ’’Majevica’’. -Bili smo gosti PED ’’Majevica’’ te...

Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike

Kao da to nije ništa strašno: Poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike Poglavar...

Odbojkašice bijeljinskog Radnika ubjedljive protiv trebinjki

12. kolo Prve lige: ŽOK Radnik - ŽOK Leotar 3:1 Ana Zekić i drugarice uspješnije od Trebinjki u izvanrednoj...