“INŽINJERING – BN“ iz Bijeljine sa dvoje zaposlenih OBRNULA POSAO vrijedan preko 15 MILIONA KM!? (foto,video)

Datum:

Share post:

Zanimljiva je statistika o poslovanju bijeljinskih preduzeća u 2018. godini, posebno na nesrazmjer ostvarene dobiti i broja zaposlenih. Tako imamo firme koje sa oko 600 radnika ostvaruju veliku dobit, dok s druge strane imamo i firme koje sa samo dva zaposlena ostvaruju milionsku dobit.
 

Top lista bijeljinskih privrednika, njihove dobiti i broja zaposlenih u 2018. godini izgleda ovako:

Najveću dobit u iznosu od 14.779.610 KM ostvarila je kompanija „Nešković“ DOO sa 530 zaposlenih.

Na drugom mjestu je „Sport vižn“. Ova firma imala je najveći broj zaposlenih – 592, a u 2018. godini ostvarila profit od 10.585.801 KM.

TESTNA REKLAMA
 

Slijedi preduzeće „Mega drvo“ koje je ostvarilo dobit od 2.119.490 KM, a zapošljavalo 286 radnika.

Veći profit, ali sa manjim brojem zaposlenih – 162 imala je kompanija „Buk promet“ – 2.504.718 KM.

Firma „Braća Lazić“ sa 152 zaposlena radnika profitirala je sa 1.401.372 KM, dok je „Intergaj“ DOO imao dobit od 2.039.209. KM sa 133-oje zaposlenih.

U 2018. godini Radio-televizija BN ostvarila je dobit 1.863.796 KM, a zapošljavala 129 radnika samo na teritoriji Bijeljine, dok u ovaj broj nisu uključeni zaposleni u Banjaluci, Istočnom Sarajevu, Trebinju, Prijedoru, Doboju, Brčkom i Zvorniku.

Približnu dobit 1.859.628 KM imao je „Inžinjering – BN“, ali sa svega dva zaposlena.

Zanimljivo je da je firma „Inžinjering – BN“  iz Bijeljine sa dvoje zaposlenih obrnula posao vrijedan preko 15 miliona i ostvarila dobit veću nego firme sa preko 100 i više zaposlenih.

Uvidom u registar Agencije za posredničke, informatičke i finansijske usluge utvrdili smo da je riječ o firmi vlasnika Save Cvjetinovića iz Bijeljine, inače bivšeg predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske.

U zvaničnom dokumentu piše da je Savo Cvjetinović vlasnik i direktor firme „Inžinjering – BN“ DOO, koja se bavi trgovinom na veliko opreme za mašine, industriju i navigaciju, a prema našim dodatnim saznanjima i trgovinom vojne opreme sa Rusijom.

Ovim prikazom poslovanja bijeljinskih firmi u 2018. godini nije nam bila namjera da se neko favorizuje, već da se pokaže nesrazmjer između profita i broja zaposlenih.

Dešavanja u Bijeljini
​Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Dolazi li Erdoan da podrži ili da „primiri“ Izetbegovića

Redžep Tajip Erdoan, predsjednik Turske, dolazi u službenu posjetu regionu, a prema do sada dostupnim informacijama, turski lider...

Kako da vratite stari izgled Gmaila

Google mijenja dizajn za Gmail kako bi servis prilagodio dizajnerskim izmjenama koje su već načinjene na kompanijinim drugim...

AGRO SAVJET: Uzgajivači upozoravaju na greške koje pravimo – Jasni signali da je biljka pred uginućem

Većina nas griješi prilikom zalivanja i njegovanja sobnog cvijeća, a princip je zapravo veoma jednostavan. Stručnjaci smatraju da...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice i dva dječaka. Broj...