Instagram testira opciju dijeljenja tuđih objava

Datum:

Share post:

Instagram (opet) testira novu funkciju koja imitira druge društvene mreže. U pitanju je dijeljenje tuđih objava.

Kako piše portal TechCrunch, Instagram je potvrdio testiranje opcije „ponovnih objavljivanja“ da bi korisnik na svoju vremensku liniju mogao da postavi tuđi sadržaj.

Ova funkcija najviše liči na Twitterovu opciju retvitovanja i vrstu dijeljenja koja su uobičajena na Facebook i nekim drugim mrežama, što se takođe testira i na Tik-Toku.

Deljenje tuđe objave da bi je videli vaši pratioci nije novina za korisnike Instagrama. Korisnici su do sada mogli da podijele tuđe objave tako da ih njihovi pratioci vide, ali samo kao stori ili manje masovno putem direktnih poruka.

Test je omogućio korisnicima da podijele objavu na svojim fidovima bez potrebe da snime ekran i ponovo je postave ili da se dovijaju na neki drugi način.

Osim ponovnih objava unutar vašeg sopstvenog fida, Instagram je izmenio i opcije dijeljenja na više platformi. U test verziji prednost se daje deljenju putem Snapchata, Messengera ili Whatsappa u odnosu na slanje u direktne poruke, što je slično Tik-Tok pristupu.

Kao i uvijek, najčešći komentar korisnika na unapređenja koja uvodi Instagram i na testiranja raznih opcija je da je u pitanju metamorfoza Instagrama u Tik-Tok ili neku drugu društvenu mrežu – u zavisnosti od funkcionalnosti.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: pixabay.com
Izvor: rts.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODRUČNA PRIVREDNA KOMORA BIJELJINA: Održana stručna radionica iz oblasti sajber bezbjednosti (video)

U Bijeljini je održana stručnu radionica pod nazivom ”Sajber bezbjednost i inovativne mrežne tehnologije u industriji – Izazovi...

Šta slijedi nakon što je NS RS donijela Izborni zakon Srpske?

Poslanici većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske usvojili su u noći sa četvrtka na petak novi Izborni zakon...

VUKANOVIĆ: Ljudi iz Srbije da se ne miješaju u političke prilike u Srpskoj (video)

Nebojša Vukanović, ispred Liste za pravdu i red na NSRS obratio se predsjedniku NSRS, Nenadu Stevandiću, kritikujući činjenicu...

Sergej Barbarez novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Barbarez je naslijedio Savu Miloševića koji nije produžio ugovor nakon što selekcija BiH nije uspjela izboriti plasman na...