Industrijske zone u Bijeljini ispunjavaju svoju namjenu

Datum:

Share post:

Bijeljina je kao prioritet razvoja stavila uređenje industrijskih zona te otvaranja novih radnih mjesta, kaže Dejan Savić, načelnik Odjeljenja za privredu u Gradskoj upravi Bijeljina.

Pozitivni pomaci

Savić kaže da je Grad definirao i lokacijski odredio četiri industrijske zone, a da se u zonama 2 i 3 jasno uočavaju pozitivni pomaci.

– Trenutno se vode aktivnosti oko stavljanja u funkciju Industrijske zone 2. Na toj lokaciji su u međuvremenu prodate skoro sve građevinske parcele, a investitorima je data mogućnost da kupljenu građevinsku parcelu isplate u 60 jednakih mjesečnih rata, bez kamate, a ukoliko je isplate jednokratno, onda se cijena umanjuje za deset posto – kaže Savić.

TESTNA REKLAMA

Dodaje da je Gradska uprava preuzela obavezu da u toj industrijskoj zoni izgradi svu neophodnu komunalnu infrastrukturu koja je potrebna za obavljanje djelatnosti. Aktivno se radi na izgradnji saobraćajnica te je jedan dio već asfaltiran i postavljena je javna rasvjeta.

Savić ističe da je od 38 građevinskih parcela u Industrijskoj zoni 2 već prodato 35 i ostale su neprodate još tri parcele.

Veliko gradilište

– Ova industrijska zona postala je veliko gradilište. Dva preduzeća već su počela i da rade, a u pitanju je obrada metala i trgovina vagama. U pitanju je, dakle, industrijsko-proizvodna i trgovačko-uslužna zona koja može ponuditi različite prerađivačke i trgovinske usluge i sadržaje.

Prodato 16 od 22 parcele

– U Industrijskoj zoni 3 od ukupno 22 građevinske parcele prodato je 16 parcela. Ta zona je definisana za potrebe lake industrije i male privrede. Na tom prostoru već radi deset malih pogona za obradu i pripremu lima za građevinarstvo, preradu sekundarnih sirovina i proizvodnju PVC stolarije – kaže Savić.

Izvor: www.bijeljina.org

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BUDI RADNIK: Sutra u Centru za kulturu predstavljanje novih igrača FK ’’Radnik’’ i najava prodaje sezonskih ulaznica

Sutra, (ponedeljak, 15.avgust 2022.)  će se u Galeeriji  Centra za kulturu „Semberija“ sa početkom u 17..00 časova održati pres...

PROMOTIVNI FILM O OPŠTINI – “Lopare majevička oaza“ (video)

Ove godine o opštini Lopare je snimljen promotivni film pod nazivom „Lopare majevička oaza“. Načelnik opštine Lopare Rado Savić...

U OBUDOVCU KOD ŠAMCA ODRŽANA TRADICIONALNA DESETA „KOTLIĆIJADA“

U Obudovcu na „Jekića jezerima“ održana je tradicionalna deseta „Kotlićijada“, gdje su u spremanju vrsnih i ukusnih kotlića...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: NEMOJTE NAM OTIMATI POBJEDU

Ekipa Zvijezde 09 odigrala je neriješeno 1:1 sa ekipom Kozare, a nakon meča vidno ljut i izrevoltiran sudijskom...