VSTS BiH: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

Datum:

Share post:

Visoki sudski i tužilački savjet /VSTS/ BiH imenovao je više nosilaca pravosudnih funkcija u BiH.

Odluka je donesena na dvodnevnoj sjednici, održanoj juče i danas u Sarajevu.

Na nivou BiH, za sudije Suda BiH imenovani su Samra Akova, Dragan Vukajlović i Mirza Đozo, te Safet Hrapo i Feđa Fejzagić za tužioce Tužilaštva BiH.

Na nivou Republike Srpske, na poziciju sudije Okružnog suda u Doboju imenovana je Ognjenka Cvijanović, Okružnog suda u Istočnom Sarajevu Jelena Okuka, Okružnog privrednog suda u Banjaluci Sanja Čegar i Radomir Milaković, Osnovnog suda u Zvorniku Lejla Golijanin i Osnovnog suda u Vlasenici Darko Božić, a na poziciju tužioca Okružnog javnog tužioca u Istočnom Sarajevu imenovana je DŽenita Bečirović.

Na nivou Federacije BiH /FBiH/, za sudije Opštinskog suda u Sarajevu imenovani su Aleksandra Kolašinac, Anida Saračević, Nermina Hadžiomerović i Selma Ćemalović, dok su Amir Sobo i Dalibor Tikvina imenovani za sudije Opštinskog suda u Zenici.

Iz VSTS-a navode da su pri donošenju odluke o imenovanju uzeli u obzir kriterijume poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti nepristranog, savjesnog, marljivog, odlučnog i odgovornog obavljanja dužnosti.

Pri imenovanju, VSTS BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost polova.

Novoimenovani nosioci pravosudne funkcije će stupiti na dužnost 2. oktobra.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Svečano otvaranje košarkaškog terena na stadionu Radnika

U sklopu stadiona Radnik u Bijeljini obnovljen je i stavljen u upotrebu za našu djecu i omladinu sportski...

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...