Izdavačka kuća „Sinaj“ Eparhije zvorničko-tuzlanske ove godine po drugi put samostalno učestvuje na 67. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu. Štand se nalazi u hali 4.

Tokom sedam godina postojanja, IK „Sinaj“ je objavila blizu 70 knjiga, a i ove godine posetioci će imati priliku da vide nova izdanja. Posebno preporučujemo zbirku pesama mitropolita Fotija „Iz Božije ruke“, kao i značajno istorijsko delo „Zlo doba Benjamina Kalaja“, koje se bavi periodom austrougarske uprave u Bosni i Hercegovini pod Kalajem i njegovim pokušajem stvaranja veštačke „bosanske“ nacije. Osim toga, tu su i prevod poslanica „Svetog Isidora Pelusiota“, ilustrovane „Biblijske priče Starog i Novog zavjeta“ i mnoga druga izdanja.

Pored knjiga, Izdavačka kuća „Sinaj“ izdaje i časopise „Životvorni istočnik“, koji se bavi osnovnim pitanjima pravoslavne vere i morala, kao i „Pravoslavni osnovac“, namenjen učenicima osnovnih škola, sa ciljem proširenja znanja stečenih na časovima veronauke.

Posetite naš štand i pronađite nova izdanja koja će obogatiti vašu biblioteku.

Pod sloganom „Reč je slobodna“: Danas počinje Međunarodni beogradski sajam knjiga

Međunarodni beogradski sajam knjiga biće otvoren danas, a tokom devet sajamskih dana predstaviće se više od 400 izlagača iz zemlje i inostranstva, izdavača i pisaca.

Sajam, koji će ove godine biti organizovan pod sloganom „Reč je slobodna“, u 18.00 časova otvoriće Milena Marković, nagrađivana pesnikinja, dramski pisac i scenarista, redovna profesorka Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

Počasni gost Beogradskog sajma knjiga biće Kuba, koja će predstaviti svoju tradiciju i kulturnu raznovrsnost, dela naučnika, pisaca, pesnika i umetnika, a na otvaranju će se u ime ove zemlje obratiti Migel Barnet, pripovedač, pesnik i antropolog, koji je za veliki broj knjiga, pesama, hronika odlikovan nacionalnim i međunarodnim književnim nagradama.

Radno vreme sajma knjiga je od 10.00 do 20.00 časova, ulaznice koštaju 250 dinara za grupne posete, pojedinačna ulaznica je 350 dinara, ulaznica za porodični dan je 1.000 dinara, ulaznica za sve sajamske dane 2.000 dinara. Parking za automobile je 200 dinara po satu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име