I bijeljinski SDS traži smjenu Vukote Govedarice

Datum:

Share post:

Na večeras održanoj sjednici, članovi Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Bijeljina analizirali su rezultate ostvarene na nedavno održanim opštim izborima i zaključeno je da Srpska demokratska stranka u Bijeljini nije zadovoljna tim rezultatima, kako u Bijeljini, tako i na nivou Republike Srpske i BiH.

Od 75 članova Gradskog odbora SDS Bijeljina, na sjednici je prisustvovalo 69 članova.

Nakon sadržajne rasprave doneseni su sljedeći zaključci:

1. Zbog lošeg izbornog rezultata na nedavno održanim izborima za sva četiri nivoa vlasti,

Gradski odbor SDS Bijeljina traži da cjelokupno rukovodstvo SDS, sa Predsjednikom SDS na čelu, kao i Generalnim sekretarom, preuzme odgovornost i podnese ostavku.

U skladu s tim, Gradski odbor SDS Bijeljina traži da se u što skorijem vremenu zakaže vanredna Skupština SDS i da se održe vanredni unutarstranački izbori kako bi Srpska demokratska stranka otklonila sve nedoumice o svojoj politici u narednom periodu.

2. Gradski odbor SDS Bijeljina traži da Srpska demokratska stranka, kao državotvorna, odgovorna i nacionalno svjesna stranka, stavi interes Republike Srpske i jedinstvo SDS iznad borbe za ulazak u vlast.

3. Gradski odbor SDS Bijeljina smatra da je krajnje vrijeme da se sa svim strankama sa sjedištem u Republici Srpskoj postigne konsenzus o nacionalnom interesu Republike Srpske i u tom smislu sa svim važnim političkim i društvenim akterima u Srpskoj razgovara o načinima izlaska iz duboke društvene i ekonomske krize.

4. Gradski odbor SDS Bijeljina traži da se predsjednik Glavnog odbora SDS ovlasti da sprovede vanredne unutarstranačke izbore i rukovodi strankom do završetka izbornog procesa.

5. Gradski odbor SDS Bijeljina traži da se prestane sa isključivanjem iz stranke članova koji drugačije misle i da Glavni odbor raspravlja o svim žalbama isključenih članova.

6. Gradski odbor SDS Bijeljina će poštovati sve odluke Glavnog odbora SDS.

7. Svi zaključci i odluke su usvojeni jednoglasno.

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Bijeljine posjetio Mjesne zajednice Čengić, Obrijež, Gornju i Srednju Čađavicu (foto)

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović sa saradnicima je obišao Mjesne zajednice Čengić, Obrijež, Gornju i Srednju Čađavicu te se...

NEŠIĆ: Bošnjački ministri tražili dodatno usaglašavanje o sastavu pregovaračkog tima sa Fronteksom

Vanredna telefonska sjednica Savjeta ministara o prijedlogu sastava pregovaračkog tima sa Еvropskom agencijom za graničnu i obalsku stražu...

Rukometašice Srbije preko Čilea izborile drugu fazu Svjetskog prvenstva

Ženska rukometna reprezentacija Srbije plasirala se u narednu fazu Svjetskog prvenstva pošto je u meču trećeg kola Grupe...

LOPARE: STRUČNI SKUP O UPRAVLJANJU STAKLENIM OTPADOM

U Loparama je održan stručni skup iz oblasti upravljanja staklenim otpadom, koji je organizovalo lokalno Javno komunalno preduzeće...