I bijeljinski SDS traži smjenu Vukote Govedarice

Datum:

Share post:

Na večeras održanoj sjednici, članovi Gradskog odbora Srpske demokratske stranke Bijeljina analizirali su rezultate ostvarene na nedavno održanim opštim izborima i zaključeno je da Srpska demokratska stranka u Bijeljini nije zadovoljna tim rezultatima, kako u Bijeljini, tako i na nivou Republike Srpske i BiH.

Od 75 članova Gradskog odbora SDS Bijeljina, na sjednici je prisustvovalo 69 članova.

Nakon sadržajne rasprave doneseni su sljedeći zaključci:

TESTNA REKLAMA

1. Zbog lošeg izbornog rezultata na nedavno održanim izborima za sva četiri nivoa vlasti,

Gradski odbor SDS Bijeljina traži da cjelokupno rukovodstvo SDS, sa Predsjednikom SDS na čelu, kao i Generalnim sekretarom, preuzme odgovornost i podnese ostavku.

U skladu s tim, Gradski odbor SDS Bijeljina traži da se u što skorijem vremenu zakaže vanredna Skupština SDS i da se održe vanredni unutarstranački izbori kako bi Srpska demokratska stranka otklonila sve nedoumice o svojoj politici u narednom periodu.

2. Gradski odbor SDS Bijeljina traži da Srpska demokratska stranka, kao državotvorna, odgovorna i nacionalno svjesna stranka, stavi interes Republike Srpske i jedinstvo SDS iznad borbe za ulazak u vlast.

3. Gradski odbor SDS Bijeljina smatra da je krajnje vrijeme da se sa svim strankama sa sjedištem u Republici Srpskoj postigne konsenzus o nacionalnom interesu Republike Srpske i u tom smislu sa svim važnim političkim i društvenim akterima u Srpskoj razgovara o načinima izlaska iz duboke društvene i ekonomske krize.

4. Gradski odbor SDS Bijeljina traži da se predsjednik Glavnog odbora SDS ovlasti da sprovede vanredne unutarstranačke izbore i rukovodi strankom do završetka izbornog procesa.

5. Gradski odbor SDS Bijeljina traži da se prestane sa isključivanjem iz stranke članova koji drugačije misle i da Glavni odbor raspravlja o svim žalbama isključenih članova.

6. Gradski odbor SDS Bijeljina će poštovati sve odluke Glavnog odbora SDS.

7. Svi zaključci i odluke su usvojeni jednoglasno.

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PREMINUO MAKI: Heroj 5. oktobra i simbol Otpora – Bogoljub Arsenijević MAKI (foto,video)

Bogoljub Arsenijević Maki, valjevski slikar i ikonopisac, jedan od heroja otpora Miloševićevom režimu i Petooktobarske revolucije danas je...

BRANO VIĆANOVIĆ – Najzaslužniji za renoviranje fudbalskog terena u Dvorovima 1976. godine

Brano Vićanović (1934-1994 godina) je vrlo značajna ličnost u stvaranju istorije Proletera što kao igrač, što kao sportski...

RISTIĆ, PDP: PREDSJEDNIK SKUPŠTINE LOPARE NA OTVARANJU PROJEKTA “DIJASPORA INVEST“ (foto)

DELEGACIJA OPŠTINE NA OTVARANJU PROJEKTA ''DIJASPORA INVEST'' Delegacija opštine Lopare je prisustvovala otvaranju projekta Diaspora Invest /Diaspora Invest/, zajedno...

DODIK: Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da Srebrenica neće biti distrikt niti će izgubiti status opštine. "Vlada...