Humanost na djelu – Vrtići sa područja Grada Bijeljina učestvuju u humanitarnoj akciji za liječenje Anastasije Lakić (foto)

Datum:

Share post:

U JU Centar za kulturu „Semberija“ danas je održana humanitarna predstava „Ponovo zvone zvončići“ koju su pripremili vaspitači iz Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina.

Predstava se održava kako bi se prikupila sredstva za liječenje djevojčice Anastasije Lakić.

Simoneta Vujanović, vaspitač u JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“, zajedno sa ostalim vaspitačima pripremila je predstavu „Ponovo zvone zvončići“, rekavši da se predstave za mališane pripremaju svake godine, a ovoga puta, iskoristili su već spremljenu predstavu da prikupe određena sredstva za Anastasiju.

TESTNA REKLAMA

„S obzirom da smo već imali spremljenu predstavu, odlučili smo se da doprinesemo i da na što brži način prikupimo sredstava za Anastasijino liječenje. Pozvali smo i drugare iz ostalih privatnih vrtića, kao i drugare iz osnovnih škola i veliki broj vaspitača i vrtića se odazvao“, kaže Vujanovićka, te dodaje da je ovo uspijeh i saradnja svih vrtića na području Grada Bijeljina.

Tatjana Duraković, direktor vrtića „Dječiji čarobni svijet“ istakla je da su mališani, kao i vaspitači vrtića „Dječiji čarobni svijet“ uvijek spremni kada je potrebna pomoć.

„Mi smo sa našom djecom pričali pojmu humanost i pokušavali smo da objasnimo koliko smo mi mogli na naš način, ali naravno, i roditelji imaju uticaj i razgovaraju sa djecom, tako da su upućeni u to i znaju šta je humanitarna akcija“, kaže Duraković.

Predstavi je prisustvovalo 20 djece iz vrtića „Dječiji čarobni svijet“.

Ivana Hadži-Stević, direktor vrtića „Zvončica“ ističe da su, kao i sve ostale kolege, uvijek spremni kada je pomoć potrebna. Iz vrtića „Zvončica“ danas je prisustvovalo 20 mališana.

„Roditelji su kupovali više karata kako bi što više pomogli. Naši mališani nisu potpuno svjesni koji je pravi cilj, ali dovoljno je da kažemo da je predstava organizovana kako bi jednoj malenoj djevojčici pomogli i oni to shvataju“, kaže Hadži-Stević.

Fond solidarnosti potvrdio: UPLAĆENO 460.000 EVRA ZA LIJEČENJE ANASTASIJE LAKIĆ IZ BIJELJINE

Osmogodišnja Anastasija Lakić iz Bijeljine oboljela je od akutne limfoblastne leukemije visokog rizika. Ona se trenutno se nalazi na liječenju na Univerzitetskom Kliničkom Centru Banja Luka.

Fond solidarnosti „Duša djece“ uplatio je 460.000 eura za liječenje djevojčice Anastasije Lakić iz Bijeljine, a preostala sredstva koja se prikupe, iskoristiće se za liječenje nakon intervencije u Njemačkoj.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

UROŠ RADAN iz Bijeljine SEDMI na EP u karateu na Kipru (foto)

Na Kipru je održano Evropsko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, a jedan od takmičara...

Nastavljena uspješna saradnja TO Bijeljina i PED ’’Majevica’’ (foto)

Turistička organizacija Grada Bijeljina je bila gost Planinaesko ekološkog društva – PED ’’Majevica’’. -Bili smo gosti PED ’’Majevica’’ te...

Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike

Kao da to nije ništa strašno: Poglavar Islamske zajednice u BiH podržao imama koji je vrijeđao pravoslavne vjernike Poglavar...

Odbojkašice bijeljinskog Radnika ubjedljive protiv trebinjki

12. kolo Prve lige: ŽOK Radnik - ŽOK Leotar 3:1 Ana Zekić i drugarice uspješnije od Trebinjki u izvanrednoj...