HUMANITARNO UDRUŽENjE ŽENA „ARTA“: ADAPTIRANE PROSTORIJE U ZANATSKOM CENTRU

Datum:

Share post:

Na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva, 17. oktobra, Humanitarno udruženje žena „Arta“, nastavilo je još aktivniji rad u adaptiranim prostorijama u Zanatskom centru iza Zelene pijace. Predsjednica udruženja Radmila Simić je podsjetila da su od 2010. do 2019.godine, koristili prostor u blizini Autobuske stanice, a nakon rušenja objekata na toj lokaciji, tri godine su dijelili prostor sa još pet organizacija Koalicije „KOLOSI“ u Ulici kneza Miloša.

-Krajem maja ove godine, potpisali smo ugovor sa Gradskom upravom o korištenju prostora u Nušićevoj ulici u Zanatskom centru iza Zelene pijace, za koji plaćamorežijske i poreske troškove. Tokom ljetnih mjeseci smo adaptirali prostor, a u radovima na adaptaciji smo i sami značajno učestvovali. Trud se isplatio i sada imamo funkcionalne prostorije za aktivnosti sa korisnicima“, rekla je Simićeva i podsjetila da Udruženje od 1999. godine, okuplja djecu i omladinu sa teškoćama u razvoju, osobe sa inavaliditetom, samohrane roditelje, stare i socijalno ugrožene osobe za koje organizuju besplatnu ishranu, obrazovne sadržaje, obuke i humanitarnu pomoć.

-Od 17. oktobra, našim korisnicima su na raspolaganju prostorije u kojima ćemo imati informatičku, scensku, horsku, likovnu, krojačku, pletačku i obuku izrade ukrasnih predmeta, nakita, veza, heklanja, sportske aktivnosti, socijalnu inkluziju, psihološke terapije, čitanje, opismenjavanje, izložbe i stručne tretmane koji doprinose oporavku osoba sa invaliditetom, socijalno i egzistencijalno ugroženih, te ostvarivanjem krajnjeg cilja, zapošljavanja i samozapošljavanja najosjetljivijih sugrađana“, rekla je Simićeva.

Ona je naglasila da je prostor pristupačan i dovoljno prostran za izvođenje uporednih aktivnosti i obuka, te podjelu humanitarne pomoći. Simićeva je rekla da u njihovom radu mnogo znače donatori, lokalna zajednica i mediji.

TESTNA REKLAMA

-Nadamo se da podrška neće izostati i da će donatori i dalje biti uz nas, jer imamo aktivnih 420 članova i više od 800 korisnika“, naglasila je Simićeva i dodala da se pomoć publikuje u ilustrovanoj reviji za ženu i porodicu „MIRA“, koja se besplatno distribuira. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: semberija.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MILIČEVIĆ: Novo lice SDS – Nešković na prvom mjestu za Dom naroda BiH

MILIČEVIĆ: Imamo svoju listu za Dom naroda BiH i na prvom mjestu je Želimir Nešković Danas je u Banjoj...

BILJANA GRBOVIĆ, savjetnik u roditeljstvu: „Moguće je odgojiti dete koje može da bude duboko duševno biće, biće ljubavi“ (video)

U bijeljinskoj Biblioteci "Filip Višnjić", ove semice organizovano je besplatno predavanje "Kako da vaspitate dijete bez kritikovanja" održala...

Saudijci dobijaju fantastične automobile zbog istorijske pobjede (foto)

Svi reprezentativci Saudijske Arabije dobiće spektakularni primjerak automobila Rols-Royce Phantom nakon sjajnog prvog meča na Svjetskom prvenstvu u...

GRADONAČELNIK BIJELJINE: Produžen rok za isplatu subvencija za đačke karte

PETROVIĆ: Produžen rok za isplatu subvencija za đačke karte Ljubiša Petrović, Gradonačelnik Biheljine je rekao da je do sada...