Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe“ večeras je organizovala “Veče zahvalnosti“ za donatore, organizacije iz Bijeljine. Tom prilikom, predstavili su realizovane projekte pomoći porodicama u toku 2023. godine na teritoriji Grada, kao i planove za tekuću godinu.

”Večeras smo u saradnji sa SPCD “Srbadija” organizovali koncert zahvalnosti, gdje želimo da predstavimo rad organizacije u prethodnoj godini u našem gradu, da pokažemo pomoć koju smo pružili našim sugrađanima i da predstavimo planove za tekuću godinu. Od samog početka našeg aktivizma u Bijeljini organizovali smo sto događaja do sada, ovaj večeras je sto prvi događaj i upravo zbog toga na ovaj način želimo da iskažemo zahvalnost”, rekao je Milan Kovačević, volonter organizacije.

U prethodnoj godini pomogli su dvije porodice na području našeg grada: porodicu Novaković – sanacija kuće, gdje je vrijednost radova iznosila oko 70.000 KM i porodicu Krstić Marinković – vrijednost pomoći iznosila je oko 40.000 KM.

“Od 2018. godine aktivno djelujemo na teritoriji Grada Bijeljine sa preko 20 volontera. Puno smo učinili – samo u toku prethodne godine na teritoriji našeg grada prikupili smo preko 75.000 maraka. Po tome smo se izdvojili kao najbolji volonterski grad u Republici Srpskoj.  Pored toga, u toku prethodnih godina na teritoriji naše grada organizovali smo preko 50 sportskih, kulturnih i humanitarnih događaja sa jednim ciljem – da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija”, istakao je Srđan Marinković, volonter organizacije.

Vladimir Sarić rekao je da je odlučio da se priključi ovoj grupi, jer je to jedna od grupa koje vrlo uspješno obavljaju svoju humanitarnu aktivnost i na jedan iskren način okupljaju ljudi oko sebe koji na neki nenametljiv način prikupljaju sredstva.

”Prije nekoliko večeri u Penny gastro pabu organizovali smo događaj – Poznati služe i gost nam je bio glumac Vuk Kostić. To veče smo skupili preko 3.500 KM. Da tu samo kažem jedan podatak, Banjaluka kao mnogo veći grad od Bijeljine, taj iznos je prikupio tek iz trećeg puta. To mnogo govori o Bijeljini i Bijeljincima”, naveo je Sarić.

Organizacija postoji od 2005. godine, kada su krenuli Srbi za Srbe – Srbi iz dijaspore su, u namjeru da pomognu svoje sunarodnike koji su na prostorima Republike Srpske i Srbije, Crne Gore i Hrvatske odlučili da se organizuju, da naprave organizaciju pod nazivom Srbi za Srbe. Pomogli su veliki broj porodica, a aktivan je i humanitarni broj 17763 na području Bosne i Hercegovine i Republike Srpske, gdje pozivom možete donirati dvije konvertibilne marke.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име