HEROJSKI ČIN: Spasao je dijete iz nabujale rijeke i postaće PRVI SRBIN koji je dobio OVO PRIZNANJE

Datum:

Share post:

Zbog podviga koji je načinio prije dvije godine, kada je spasao život jednom djetetu, Ognjen Damljanović (21), dobiće nagradu Vrelo srce, koju dodjeljuje Fond socijalno-kulturne inicijative Svetlane Medvedeve, supruge bivšeg predsjednika i premijera Rusije Dmitrija Medvedeva.

Ognjen će biti prvi državljanin Srbije koji će poneti ovo priznanje koje će mu biti uručeno 2. aprila u Moskvi. U pitanju je nagrada koja se dodjeljuje mladim ljudima za određena dostignuća, a Užičanin ju je, prema odluci Fonda, zaslužio zbog herojskog čina spasavanja djeteta iz reke Đetinje. Osim njemu, nagrade će biti dodijeljene i omladincima iz Rusije, Jermenije, Belorusije, Kazahstana, Mongolije, Tadžikistana, Češke i Južne Osetije.

Ispod brane užičkog kupališta Plaža na Đetinji, 17. marta jedna Užičanka je dozvolila sinu da sam suviše blizu priđe nabujaloj rijeci. Damljanović je u tim momentima završavao trening na spravama u obližnjem parkiću.

– Počeo sam da se pakujem. Stavio sam slušalice na uši i pustio muziku, ali nisam mnogo pojačao ton, što obično radim. Srećom, jer sam uspio da čujem krik žene – pričao je Ognjen.

Okrenuo se u pravcu iz koga je došao vapaj, a onda je vidio ženu koja zapomaže s obale i dijete u vodi. Matica ga je kovitlala i nosila ka brzacima. Ognjen nije mnogo razmišljao, osim njega nije bilo nikog drugog ko bi mogao da pomogne.

TESTNA REKLAMA

I dvije godine poslije, kaže mladi heroj, presretne ga pitanje: šta bi bilo da sam muziku pojačao kao što umem.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...

KMF Radnik Bijeljina ima još jednog reprezentativca

Da se u ekipi KMF Radnik MD Shop ozbiljno radi, to pokazuju rezultati u prethodne dvije sezone, ali...

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina 24. avgusta

15. redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina zakazana je za 24. avgust sa početkom u 10.00 časova u Skupštinskoj...