HAŠKI TRIBUNAL saopštio da Milošević nije umro od trovanja

Datum:

Share post:

Na današnji dan 31. maja 1930. godine rođen je američki filmski glumac, režiser i producent Klint Istvud, koji je karijeru počeo ulogama u italijanskim „špageti-vesternima“ Serđa Leonea, poslije čega je sarađivao s nizom značajnih američkih sineasta, posebno s Donom Zigelom. 

Istog dana 1992. godine održani prvi višestranački izbori za Vijeće građana Skupštine Savezne Republike Jugoslavije. Vlada Srpske Republike BiH odredila ekipu koja je sa UNPROFOR-om trebalo da utvrdi u kakvom se položaju nalazi 4.000 Srba koje su muslimani držali zatočene u tunelu kod Bradine.

 
U Bosni i Hercegovini 1994. godine za prvog predsjednika Muslimansko-hrvatske federacije izabran Hrvat Krešimir Zubak.

Muslimanski vojnici 1995. godine u Goraždu napali punkt i osmatračnicu Ukrajinskog batoljona UNPROFOR-a. U napadu muslimanske artiljerije iz pravca Tešnja na gradsko jezgro Doboja ranjeno sedam srpskih civila.

Na današnji dan 1999. godine dvadesetak projektila ispaljenih iz aviona NATO pakta na stambene zgrade u centru Novog Pazara usmrtilo najmanje 23 civila, uključujući dvogodišnjeg Marka Simića, a u Surdulici – u kojoj su direktnim pogocima agresorske avijacije razoreni Specijalna bolnica za plućne bolesti i Dom staraca – ubijeno je najmanje 20 civila, a u selima Neradovac kod Vranja i Ripanj kod Beograda život su izgubile starice Leposava Ristić i Slavica Stojiljković.

TESTNA REKLAMA

Istog dana 2001. godine pripadnici združenih snaga bezbjednosti (ZSB) Srbije i Jugoslavije ušli u Podsektor Centra sektora „B“ kopnene zone bezbjednosti (KZB). Skupština Srbije nije prihvatila dokument „Ustavni okvir za privremenu samoupravu na Kosovu“, „jer se njime prejudicira konačno rješenje na štetu državnih interesa SRJ, Srbije, Srba i ostalog nealbanskog stanovništva u pokrajini“.

Haški tribunal 2006. godine saopštio da bivši jugoslovenski predsjednik Slobodan Milošević nije umro od trovanja.
Učesnici 4. Međunarodne konferencije o Jasenovcu 2009. godine usvojili Deklaraciju kojom se od Savjeta ministara BiH i vlada Republike Srpske i Srbije zahtijeva da pokrenu tužbu protiv Hrvatske za genocid počinjen nad Srbima, Jevrejima i Romima u sistemu jasenovačkih logora smrti od 1941. do 1945. godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Čola sa Bijeljincima pjevao tri sata (foto, video)

Da je broj 1 u regionu, Zdravko Čolić dokazao je još jednom, i to na gradskom stadionu u...

SALATIĆ, SDS: Zapadni mentori dovodili i čuvali SNSD u vlasti godinama

Neka SNSD pogleda zadnje odluke Evropske komisije i činjenicu da se Bosna i Hercegovina bez protivljenja pridružila svim...

Kamion srušio naplatnu kućicu na auto-putu Doboj – Banjaluka

Na auto-putu Doboj - Banjaluka, u mjestu Kladari, kamion je udario i uništio naplatnu kućicu na ulazu na...

PREMINUO Milenko Gotovčević, član predsjedništva Pokreta za Bijeljinu

Tužne vijesti ne biraju vrijeme -S tugom i žaljenjem obavještavamo javnost da je preminuo Milenko Gotovčević, Član predsjedništva Pokreta...