Hakeri vrebaju korisnike Instagrama preko mejla

Datum:

Share post:

Instagram korisnici preduzetnici – čuvajte se! U toku je najnovija phishing kampanja na ovoj platformi, a korisnici se „mame“ preko ponude „plave značke“, koja inače potvrđuje da se radi o pravom profilu neke javne ličnosti ili brenda piše PcPress.

One su veoma poželjne jer ih Instagram pruža nalozima za koje je potvrđeno da su autentični, koji predstavljaju javnu, slavnu ličnost ili brend. Novi phishing napadi događaju se putem mejla, u kojem se „žrtvi“ saopštava da je „zrela za plavi bedž“.

U mejlu se nalazi i formular koji treba da se popuni i pošalje u roku od 48 sati, a u njemu se traže lični podaci, poput korisničkih imena, pravih imena i brojeva telefona.

Iako naizgled može djelovati kao prevara, vjeruje se da se mete kače na brzopletost, kako u mejlu stoje logotipi Facebook-a i Instagram-a, a predočava im se i da će ponuda biti zauvijek obrisana ako ne odgovore u roku od dva dana.

TESTNA REKLAMA

Eksperti ističu da Instagram nikada neće kontaktirati korisnika samostalno u vezi sa „plavom značkom“, jer oni sami podnose zahtjev za verifikovanje profila. Problem inače ne pogađa „obične“ korisnike, kako je „plava značka“ rezervisana za javne ličnosti i brendove, a upravo oni su i nasjeli.

Dešavanja u Bijeljini
Foto: pixabay.com
Izvor: telegraf.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

SNSD BIJELJINA: Pojedini mediji u Bijeljini prave atraktivne naslove??? (foto)

Na meil adresu Redakcije portala Dešavanja u Bijeljini danas, 26. septembra 2022. godine u 17. 18 časova, je...

MAKSIMOVIĆ: Grad spreman za odgovornu i efikasnu primjenu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata (foto, video)

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Gradskoj upravi bilo je riječi o jednoj od najaktuelnijih tema prethodnih...

MARKOVIĆ, PDP: Ubjedljiva pobjeda Jelene Trivić i Mirka Šarovića (foto, video)

Slaviša Marković, predsjednik GO PDP Bijeljina, na konferenciji za medije, zajedno sa kandidatima PDP u Izbornoj jedinici 6,...

„Elvako MetPro“ potpisao ugovor sa Italijanima vrijedan devet miliona KM, posao za novih 15 radnika

Rukovodstvo preduzeća „Elvako MetPro“ iz Bijeljine ozvaničilo je danas početak poslovanja sa državnom italijanskom kompanijom „Terna“ za koju...